Bölge Müdürü Ferdi Özer başkanlığında Bölge Müdür Yardımcıları Gültekin Şenlikoğlu Mehmet Kurumeşe, OİP Şube Müdürü M.Şamil Yağlıoğlu Silvikültür Şube MüdürüAbdulkadir Ortataş,OZM Şube Müdürü Aydın Yağlıoğlu, Erbaa Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı ve İşletme Şeflerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda;

İşletme Müdürü İlhan Yazıcı tarafından 2023 yılı iş programı doğrultusunda bölgede yürütülen ormancılık faaliyetlerinin gerçekleşmeleri ve yıl sonu hedeflerine yönelik sunu eşliğinde gerçekleştirdiği bilgilendirmenin ardından işletme şefleri tarafından şeflik bazlı iş programları, gerçekleşmeler, devam eden çalışmalar ve yıl sonu hedefleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantının sonunda yapılan değerlendirmenin ardından Bölge Müdürü Ferdi Özer tarafından yapılan konuşmada;

Dünyanın ortalama sıcaklığının her geçen gün artmasından kaynaklı ortaya çıkan olumsuz sonuçlardan hiçbir bölge ya da ülke muaf değil.

Gıda ve Tarım Örgütü’nin (FAO) Küresel Orman Kaynakları Değerlendirme raporuna göre,

1990- 2020 arası Dünyada ormansızlaşan alan 420 Milyon Hektar ve;

Dünyada son 30 yıl içerisinde Türkiye’nin 5 katı büyüklüğünde orman yok oldu.

Ormansızlaşma küresel ısınmayı ve iklim değişikliğini tetikliyor.

İklim kaynaklı sel baskınları, orman yangınları gibi afetler de artırıyor

Biyolojik çeşitlilikte kayıplar yaşanıyor, oksijen kaynakları ve toprak verimliği azalıyor

Temiz hava, temiz su kaynaklarına ulaşmak ve verimli tarım alanlarını korumak her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Bu bilgiler doğrultusunda;

Ülkelerin yakın bir gelecekte orman serveti kadar söz sahibi; Orman varlığının sağladığı kadar içecek suya, oksijene, gıdaya ulaşabileceği öngörüsünde bulunulabilir.

Orman varlığımızın korunması, çoğaltılması ve sürdürebilirliğinin sağlanması görevimizdir.

Orman Genel Müdürlüğümüzün yıllık faaliyet Raporlarından verilerde Türkiye'nin orman varlığının düzenli olarak artığını görüyor; Bizlerde sorumluluk bölgelerimizde bu artışa katkı vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İş programımız, iş planımız belli, iş gücümüz, araç ve maddi kaynağımız var. Yeterli bilgi ve tecrübeye sahip bir ekibimiz var. Çalışmalarda karşılaşılacak sorun ve zorlukları aşmak için 7/24 ulaşabilir noktadayız. Mazeret değil çözüm üreteceğiz. Görev ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı