Sini Böreği Tarifi İçin Malzemeler

1 bağ ısırgan otu

1/2 (yarım) kg pırasa

“Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi” Toplantısı Gerçekleştirildi “Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi” Toplantısı Gerçekleştirildi

1/2 (yarım) kg ıspanak

Yarım demet dere otu

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kara biber

5 su bardağı un

2 su bardağı sıvı yağ

Büyük genişçe bir tepsi

Pırasa, ısırgan, ıspanak ve dere otları iyice yıkanır suları sarkıtılır. Daha sonra ince ince hepsi kıyılıp doğranır Bir kaba un tuz konulur, ılık suyula yoğrulur kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze haline getirelim. Oklava ile düz bir zeminde tepsimizin büyüklüğünde açalım. 1 su bardağı sıvı yağı tepsiye döküp tepsimizi yağlayalım açtığımız yufkayı tepsiye serelim. Üstüne diğer açtığınız yufkayı da serip iki yufka arasına önceden doğradığımız ot karışımına biraz tuz ve karabiber koyalım, serperek yayalım.
Kalan iki beze hamurlarımızı da açıp otlu karışımın üstünü yufkayla kapatalım, kenarlarını parmak uçlarımızla bastırarak kapatalım. Bu böreğimizi fırında değil ocak üzerinde tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz. Bir yüzü pişince diğer yüzünü elimiz veya başka bir tepsinin tersine kaydırarak ters çeviriyoruz. Ocaktan indirip soğuyunca dilimleyip yoğurt ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan