Salgın döneminin hafiflemesi ve küçük çaplı toplantı yasaklarının kalkmasıyla beraber etkinliklerine yüzyüze devam etme kararı alan Kulüp üyeleri Haziran ayı ilk toplantısını Erbaa yakın tarihi üzerine yazılan Kızıl Gül serisinin ilk kitabı olan; ‘Kızıl Gül 1 Pontus’a Darbe’ kitabı ve yazarıyla gerçekleştirdi.  

Eserin yazarı Fatih Kaplan’ın da katıldığı etkinlikte eseri okuyan tüm kulüp üyeleriyle yapılan söyleşide Erbaa Kitap Kulübü’nün çalışmaları, bugüne kadar yapılan faaliyetler ve bundan sonrası için atılması gereken adımlar da görüşüldü.

Değişik meslek gruplarından insanlardan oluşan Erbaa Kitap Kulübü’nün başkanı olan; Gülsüm Kesimoğlu, Kızıl Gül 1 Pontus’a Darbe hakkında: “Abdülkerim ve ailesi ile başlayıp 1914 yılında Erbaa’da yaşayıp savaşı gören kahramanlarımızı anlatan ve akıcı diliyle bir nefeste okunabilecek güzel bir roman okuyorsunuz. Abdülkerim’in Gülüşan’ı sevme biçimine, vatan için tereddütsüz canını ortaya koyan bu yürekli insanların hikayesine sizde hayran olacaksınız. Bu insanların hikayelerini içselleştirip çektikleri sıkıntıları birebir yaşamış hissi muhakkak olacaktır. İki kitaplık bir seri Kızıl Gül ve birinci öyle bir yerde bitiyor ki ikinci kitabı merak etmemek elde değil.


Bu kitap bizim tarihimiz ve gerçeklerimiz. Diyalogları kurgu olsa da yazar 3 senelik bir araştırma sonucu kitabını yazmaya karar vermiş. Olayların yaşandığı yer Erbaa olunca gözünüzde canlandırarak okumak bizim için iyi bir artı oldu. O dönemde yaşanılan olaylar tüm ülkede aynı şekilde yaşandı. Bu sebeple kitabı yalnız Erbaa’ya indirgemek haksızlık olur. Erbaa kitap kulübü olarak tavsiye edeceğimiz kitapların arasına girmiş olup yazarıyla tanışıp yaptığımız söyleşi için tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Erbaa'da Sabah Vakti Görülen Tilki, Doğal Yaşamı Gözler Önüne Serdi Erbaa'da Sabah Vakti Görülen Tilki, Doğal Yaşamı Gözler Önüne Serdi

Kulübün etkinlikleri hakkında ise Yazar Fatih Kaplan: “Daha önce faaliyetlerinden haberdar olduğum fakat şimdiye kadar hiçbir etkinliğine katılmadığım Erbaa Kitap Kulübü üyelerinin daveti üzerine ilk defa aralarında konuşmacı olarak bulundum. Şimdiye kadar da aralarında bulunmadığım için üzüldüm. Eserimizi tanıtmak için güzel bir fırsat olarak da görebileceğimiz etkinlik son derece samimi bir havada gerçekleşti. Farklı düşünceye, meslek ve kabiliyete sahip olan insanların sadece ve sadece kitap çevresinde buluşarak, çıkarsız, iyi niyetle yaptıkları bu faaliyetten dolayı tüm kulüp üyelerini şahsım adına tebrik ediyorum. Sadece eserin tanıtımı değil en ince ayrıntısına kadar okunup irdelenmesi, sorgulanması ve eleştiriye tabi tutulması bir yazar için bulunmayacak bir nimet. Üstelik okurların göstermiş olduğu bu ilgi bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu çerçevede bir araya gelen Erbaa Kitap Kulübü üyelerini tekrar tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Her ay belirlenen kitaplar üzerinden okumalarına devam eden Erbaa Kitap Kulübü sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularla okur-yazar buluşmalarına ve faaliyetlerine devam ediyor.

Editör: TE Bilişim