Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerin ardından, 10 Ocak Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda önemli bir düşüş tahmin ediliyor. Özellikle Tokat ve ilçelerinde yüksek kesimler kar yağışı etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 10 Ocak Çarşamba günü itibariyle hava sıcaklıklarında 8 ila 10 derece arasında bir düşüş öngörülüyor. Bu ısı kaybı, özellikle iç bölgelerde yoğun kar yağışına neden olacak.

Oğlakçı Köyü: Erbaa'nın Doğal Güzellikleriyle Ön Plana Çıkan Köyü Oğlakçı Köyü: Erbaa'nın Doğal Güzellikleriyle Ön Plana Çıkan Köyü

Erbaa’da yarın en yüksek sıcaklık 5 derece, en düşük sıcaklık ise 1 derece olacak. Yoğun yağmur ve kar yağışının etkisi altına girecek olan Tokat ve İlçelerinde vatandaşlar buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Vatandaşlar, meteorolojik uyarılara dikkat ederek, soğuk hava ve kar yağışıyla ilgili olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalı ve güvenliği ön planda tutmalıdır.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)