Ünal; “Erbaa'mızın esnaflarının ayrıştırılmaması, ötekileştirilmemesi Esnaf ve Sanatkarlar Odasının esnafın evi olması için aday oldum. Geçtiğimiz dört yıllık süreçte esnaf ve sanatkârlarımız odadan alacakları hizmet noktasında yaşadıkları sıkıntılar bütün esnaflarımızın malumudur. Zor pandemi şartlarında esnaf ve sanatkârlarımız sıkıntılarını giderecek bir esnaf odası yerine ihtiyaçları olan belgeleri almak için gittiklerinde borçları olduğu gerekçesiyle geri çevrildikleri bir dönem yaşadılar. Zamanında yapılmayan bildirimler neticesinde maddi ve manevi külfet altına girdiler. Esnafın yanında olmayan anlayış yerine sorunları çözen, esnaf ve sanatkârların gelişmesi için projeler üreten, her koşulda yanlarında olacak, esnafa yük olmak yerine esnafın yükünü alacak bir esnaf ve Sanatkarlar Odası şekillendirmek için yola çıkmış bulunmaktayız” sözleri ile açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimini kazanarak göreve geldikleri takdirde dönem içerisinde hayata geçirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi veren Ünal,  hayata geçirecekleri  ilk çalışmalarının esnafların odaya ödeyecekleri aidatlar noktasında hem indirime gitmek hem de esnaflara ödeme kolaylığı sağlamak olacağını söyledi.

ESNAF ODASININ KAPISINDAN KİMSE BORCUNDAN DOLAYI BOYNU BÜKÜK AYRILMAYACAK

Esnafların ihtiyaçları dahilinde çeşitli kurumlara ibraz etmeleri gereken belgeleri almak için odaya geldiklerinde odaya borçları olduğu gerekçesi ile belgelerinin verilmeyerek geri çevrildiğine dikkat çeken Ünal, bu sebeple yaşanan mağduriyetleri gidereceklerini, esnaf odasının kapısından hiçbir esnafın boynu bükük ayrılmasına razı olmadıklarını ifade etti.

PAZARCI ESNAFIMIZIN TAŞOVA VE NİKSAR PAZARLARINA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Erbaalı pazarcı esnafımızın uzun yıllardır devam eden Taşova ve Niksar pazarlarında tezgah açamama sorunlarını esnafların da görüşlerini alarak ilgili kurum ve kuruluşlarla sağlanacak mutabakat neticesinde çözmeyi kendilerine dert edineceklerini söyleyen Ünal “Esnaflarımızın bu pazarlarda tezgah açmalarını sağlayarak gelirini artırmasına yardımcı olacaklarını söyledi” dedi.

PAZARCI ESNAFIMIZIN KAPALI PAZAR HASRETİNİ BİTİRECEĞİZ

Erbaa'nın kapalı pazara duyduğu ihtiyacı dile getiren Ünal “Erbaalı pazarcı esnafımız için olumsuz hava şartları, tezgah kurma kaldırma gibi zorluklardan kaynaklanan kapalı pazar taleplerinin takipçisi olarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapacağımız görüşmelerle ilk etapta Yöresel Ürünler Pazarının kapalı pazar olarak düzenlenmesini, uzun vadede ihtiyacı karşılayacak kalıcı kapalı pazar yerinin tespit edilip yapılması için gereken takip ve çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi. 

İŞLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN ESNAFLARIMIZA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEĞİZ.

Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (28.03.2024) Vefat Edenler

Erbaa'da sanayici esnafların makine ekipmanlarını artırarak hem kendi gelirlerini hem de Erbaa'da üretim potansiyeli geliştirmeleri için destek sağlayacaklarını ifade eden Muhammed Ünal “İmalat yapan ya da yapmak isteyen esnaflarımız başta olmak üzere bütün esnaflarımıza işlerini geliştirmeleri için verilen KOSGEP ve alanlarına uygun diğer kalkınma ajansları destekleri hakkında bilgilendirme yaparak, destek için hazırlanan başvuru evraklarının hazırlanması sürecinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz” dedi. 

ESNAFLARIMIZIN FUARLARA KATILIMINI SAĞLAYACAĞIZ

Esnaf sanatkârların yeni pazarlar bulma, ürünlerini tanıtma ve makine ekipmanlarını geliştirme için ülkemizde yapılan ulusal ve uluslar arası fuarlara katılması için çalışmaların ihmal edildiğini söyleyen Ünal  “Esnaflarımızın sektörlerine göre fuarlara katılmaları için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Esnafların fuarlara ücretsiz olarak gitmelerini sağlayacağız” dedi.

ESNAF GÜNLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Muhammed Ünal “Esnaf ve sanatkarlarımız arasında dayanışmayı aktarmak, ihtiyacı olan maddi kaynakların finansmanı için kullanmaları amacıyla Esnaf Günleri düzenleyeceğiz”

BAKKAL KART PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Mahalle bakkallarının ulusal ve küresel marketlerle rekabet etmelerinin zorluklarına dikkat çeken Ünal, mahalle esnafına destek olmak için Bakkal Kart projesini hayata geçireceklerini söyledi. Proje hakkında bilgi veren Ünal “Kamu kuruluşları ve hayırseverlerin finansı ile gerçekleştireceğimiz Bakkal Kart Projemizle ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir uygulama gerçekleştireceğiz. Banka kartı formatında ön ödemeli sistemle ihtiyaç sahibi vatandaşların odamıza kayıtlı bakkal ve şarküterilerden alışveriş yapabilmelerini sağlayarak, hem ihtiyaç sahiplerine ulaşacak hem de yerel esnafımıza fayda sağlayacağız. Kart pos sistemi olan yerel esnaflarımızda kullanılabilecek” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZIN KALFA VE ÇIRAK İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Çırak ve kalfa yetişmemesinin önemli bir sorun olduğunu belirten Ünal “Son yıllarda esnaf ve sanatkârlarımızın çırak ve kalfa bulmak noktasında önemli sıkıntılar yaşaması sebebiyle, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışarak üyelerimizin kalfa ve çırak istihdamı sorunu çözeceğiz” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZIN ÇOCUKLARINA BURS VERECEĞİZ

Çırak ve kalfa yetişmesinin önemli bir sorun olduğunu söyleyen Ünal istihdam sorununu çözeceklerini söyledi. Esnaf ve sanatkârların çocuklarına burs vereceklerine değinen Ünal, çocukların bilimsel çalışmalara katılmalarını önemsediklerini şu sözlerle anlattı : “TÜBİTAK ve diğer bilim kuruluşlarının düzenlediği yarışmalara katılıp başarı gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın çocuklarına hem projelerini hazırlama hem de geliştirmeleri sırasında maddi kaynak ve çalışma desteği sağlayacağız” dedi.

ESNAFLARIMIZA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Az tehlikeli sınıfta hizmet veren işyerlerine yasa ve mevzuatlarla getirilen iş güvenliği uzmanı hizmeti alma zorunluluğuna dikkat çeken Ünal “Bu nedenle yükümlülüğü bulunan işveren esnaflarımıza bu hizmeti alırken ödeyecekleri miktarın mümkün olan en az seviyede tutulması için gerekli çalışmaları yapıp, esnaflarımızın iş güvenliği hizmeti alarak elde edecekleri haklardan yararlanmalarını sağlayacağız” dedi. 

 ESNAFIMIZ RAMAZANDA YALNIZ KALMAYACAK

Ramazan ayında kapalı olduğu için gelir elde edemeyen lokanta, kahvehane, çay ocağı gibi işletmeler için de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Ünal şöyle dedi: “Bu sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapacağız. Dayanışmayı artırmak amacıyla her akşam bir pidecimizden olmak üzere Ramazan Çadırı ve aşevinin pide ihtiyacının tedarik edilmesini sağlayacağız. Lokanta esnafımızın gelir elde edebilmesi amacıyla verilen toplu iftarların kapalı olan esnafımızdan tedarik edilmesini sağlayacağız” dedi. 

Bilgi verdiği bu projelerin yanı sıra zaman içerisinde ortaya çıkacak yeni ihtiyaç ve taleplerin giderilmesini önemsediklerini ifade eden Ünal “Çeşitli meslek kuruluşlarının ihtiyacı olan malzemelerin zaman zaman ücretsiz olarak tedarik edilip hediye edilmesi, hizmetlere ulaşımda adaletin sağlanması, birlik ve beraberlik içerisinde hem esnaflarımız hem de Erbaa için faydalı olacak çalışmalar yapacağız” dedi.

 Erbaa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Muhammed Ünal sözlerini “Kıymetli esnaflarımızın fikir ve görüşlerine açık olarak, şeffaf bir yönetim ortaya koyacağız. Bu çalışmalar ve daha fazlasını gerçekleştirebilmek için 8 Ocak 2022 tarihinde yapılacak Erbaa Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde şahsım ve yönetimim adına esnaf ve sanatkarlarımızın desteklerini bekliyor, hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum” ifadeleri ile noktaladı.

Editör: TE Bilişim