Erbaa’nın İyilik Melekleri Bu Seferde Hayır Mağazası Açıyor Erbaa’nın İyilik Melekleri Bu Seferde Hayır Mağazası Açıyor

Türkiye’de doktorların yurt dışına göçleri özellikle son dönemde artış gösterse de, muhalif olarak nitelendirilen gazetelerde yayınlanan algıya yönelik yanıltıcı haberlerin arkası kesilmiyor. Bu algının özellikle sağlık sektörü ve doktorlar üzerinden yapılmaya çalışıldığı da gözlerden kaçmıyor. Bunun son örneği birgün gazetesinde yayınlanan bir yalan haberde ortaya çıktı.

DOKTORLAR İSTİFA ETTİ YALANI

Gazetede yer alan ve gündeme düşen haberde, Erbaa Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan 17 doktorun istifa ettiği ve bu sebeple hastane acil servisinde doktor bulunmadığı belirtildi. Haber, diğer muhalif gazeteler ve sayfalarda da servis edildi.

GERÇEK ÇOK BAŞKA ÇIKTI

Hastaneden alınan bilgiye göre gerçek aslında çok başka. TUS sınavını kazanan pratisyen hekimler, uzmanlık elde ederek yerlerini yeni pratisyen hekimlere bırakıyor. 2 Acil Tıp Uzmanı, 33 farklı branşta uzman hekim ve 6 pratisyen hekimin görev yaptığı Erbaa Devlet Hastanesinde son 1 yıl içerisinde hastaneden 5 pratisyen hekim istifa ederken, 20 pratisyen hekim ataması yapıldı. Pratisyen hekimlerin istifa edip, yerine yeni hekimlerin atanması ise meslek içerisinde normal karşılanan durumlardan biri.