Samsun'da ekmeğe yapılan zammın ardından simide de zam geldi. 100 gramı 1,5 TL'ye satılan simidin fiyatı 2 TL yapılarak, %33 zamla gramajı yükseltilerek tüketiciye sunuldu.
1 Temmuz’dan itibaren normalleşmeye dönen ve yasakların kalkmasıyla 30 Haziran itibari ile 1.50 Liradan satılan simit fiyatları 1 Temmuz sabahından itibaren 2 TL’den tezgâhta satışa sunuldu.
Yapılan Simit zammı ile açıklamada bulunan Erbaa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eray Koral;
‘’ Susam ve Un’a yapılan zamlar sonrası Simit satıcılarının durumu zora girdi ve böyle bir zam yapılması gerektiğini belirledik.
Simitçi ve Ekmekçiler kapıyı kırdılar zam yap diye.  Bir buçuk yıl önce zam yapılmıştı. Esnaf artık iflasa gidiyor. Un’un çuvalı 130 Liradan 170 Liraya kadar zamlandı. Esnaf  dayanamaz hale geldi. Şimdi en az bir çalışanın sigortasını ele alırsak her kalemde Yüzde otuz zam geldi. Gelen zamlarla birlikte mecbur böyle bir zamlanma gerekti.
POŞET VE KÂĞIT ZAMLALARI DA KAÇINILMAZ OLDU
Simit tezgâhlarında satışa sunulan poşetten tutunda kese kâğıtlarına kadar orada yevmiye ile çalışan tezgâhtarın masrafları iki katına çıktı. Bunları bir bütün olarak baktığımız zaman  simit fırın işletmecisine hiçbir şey kalmayacak. Poşete zam gelmiş,  sigortaya zam gelmiş,  işçiye zam gelmiş, Susam 15 Lira iken 20 Liraya çıktı. Tokat, Niksar, Taşova'ya göre en son Erbaa’da zam yapıldı. Erbaa’da zamlar  hep geriden getiriliyor.. Şuanda ilçemizde toplamda 4 adet simit üreten simit fırını var. Pastane simidini saymıyorum gerisini siz düşünün’’dedi.

Erbaa'da Bugün (27.04.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (27.04.2024) Vefat Edenler

Editör: TE Bilişim