Erbaa Çarşamba Pazarı'nda satılan sebze ve meyvelerin fiyatlarında yaz aylarına girmemizle beraber vatandaşlar fiyatlarda düşüş bekliyor.

Her hafta olduğu gibi bu hafta’da kurulan çarşamba pazarında kalite ve cinsine göre bazı sebze ve meyve fiyatları ortalama fiyatları şu şekilde; domates 18 ile 25 lira arasında, kuru soğan 10 ile 15 lira arasında, patates 15 ile20 lira arasında, kapya biber 50  salatalık 20, kabak 25, taze fasulye 60 ile 70 lira arasında, patlıcan 25, ıspanak 25, salatalık 20, muz 30 marul 15 lira, limon kilo 25, karpuz kilo 20, çilek 35, taze sarımsak kilo 130, kavun 50, sivri biber 50, çarliston 25, nektarin 50, liradan tezgâhtaki yerlerini aldılar.

Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi? Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi?

Vatandaşlar ihtiyaçlarına göre istedikleri  ürünleri tercih edebiliyorlar. Özellikle yerli ve mevsimlik ürünlerin fiyatları ekonomik seviyelere indiği gözle görülüyor.

Domates ve salatalık ucuzluyor!

Sofraların olmazsa olmazı domates ve salatalıkta ise, sıcakların artmasıyla beraber düşmeye devam ediyor. Domates ve salatalığın kilosu 20 TL’den satılıyor.

Yaz meyveleri tercih ediliyor

Yaz mevsimine girilmesiyle beraber, yaz meyveleri tercih edilmeye başladı. Yaz meyvelerinde en çok kayısı ve kiraz satın alınıyor. Kayısının kilosu 40 TL’den satılırken, kiraz fiyatları ise 40- 50 TL’den başlıyor.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)