Bu düzenleme ile şehir içi dolmuşlar "D" plakası, öğrenci servisleri ve ilçeler arası taşıma yapan araçlar ise "M" plakası alacak.
Şehir içi dolmuş hatlarının plaka sınıflandırması ile ilgili açıklamada bulunan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ‘“Yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından yapılan bu düzenleme, şehir içindeki dolmuş hatları ile servis araçlarının karışmasına sebep olan sorunu ortadan kaldırarak, taşımacılık sistemini daha düzenli hale geldi.Söz konusu değişiklik, hak kayıplarının önüne geçerken, taşıma hizmetlerinde düzeni sağlamayı da amaçlıyor”.Dedi
Erbaa SS.4 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Okçu, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Plakaların sınıflandırılarak ayrılması, hem bizim hem de diğer minibüsçüler açısından çok önemli bir çözüm sundu. Bu düzenleme, okullara servis çeken minibüsçüler ile şehir içi dolmuşçular arasındaki karışıklığı da ortadan kaldırdı. Belediyemiz açısından ise daha düzenli ve disiplinli bir taşımacılık sistemi sağlanmış oldu. Bu çalışmada emeği geçen Erbaa Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Karagöl’e teşekkür ediyorum" dedi.