Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Belli Oldu Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Belli Oldu

Tokat İşkur İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada İşverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının fonu kullanılarak sağlanan destekler, engelli ve eski hükümlü bireylerin istihdamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.
"Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri" adı altında hibe destekli projeler düzenlendiğini, Proje başvurularının 2023/2. dönem için başladığını ve son başvuru tarihinin 09 Haziran 2023 olduğunu belirtildi. Hibe desteğinin kaynağının, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezaları olduğunu açıklandı.
Engelli bireylerin tarım ve  hayvancılık sektöründe en fazla 115 bin TL, diğer sektörlerde 150 bin TL; eski hükümlü bireylerin ise tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 90 bin TL, diğer sektörlerde en fazla 110 bin TL hibe desteği alabilecekleri, Proje rehberi ve ilgili dokümanların  www.iskur.gov.tr internet sitesinde yer aldığını ve iş ve meslek danışmanlarının vatandaşların sorularını cevaplamak için hazır engelli hibe proje başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağı, eski hükümlü bireylerin ise projelerini Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla İŞKUR'a ulaştırmaları gerektiğini belirtildi.