Bir apartman dairesinde çıkan yangında ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, evde bulunan kişi son anda kendini dışarı atarak olası bir faciadan kurtuldu.

Yangın, dün akşam saat 20.30 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Kültür Mahallesi 3809 Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın 2’nci katındaki dairede meydana geldi. İddiaya göre, elektrikli sobanın fişe takılmasının ardından kısa süre içerisinde alevler yükselmeye başladı. Hızla yayılan yangın, kısa sürede dairenin tamamını sardı. Yoğun dumanı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile birlikte polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında evde bulunan ve ismi henüz öğrenilemeyen kişi, alevlerin büyümesi üzerine paniğe kapılarak daireyi terk etti ve kendisini dışarı atarak kurtuldu. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması olası bir faciayı önledi.

İtfaiye ekipleri, apartmanın üst katlarına sıçrama ihtimali bulunan yangına kısa sürede müdahale etti. Yapılan çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak çıkan yangın nedeniyle dairede büyük çapta maddi hasar oluştu ve ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Apartman sakinleri ise tedbir amacıyla bir süreliğine bina dışına çıkarıldı.

Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, yangının çıkış nedeninin net olarak belirlenmesi için inceleme başlatıldı. İlk değerlendirmelerde yangının elektrikli sobadan kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulurken, kesin neden yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacak. Yetkililer, özellikle kış aylarında elektrikli ısıtıcıların kullanımında dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Otomobil Kontrolden Çıktı: Sürücü Yaralandı
Otomobil Kontrolden Çıktı: Sürücü Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA