TRT’nin düzenlemiş olduğu Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na Covid19 salgını nedeniyle Kuran’ı Kerim tilavetlerini whatsaap aracılığıyla göndermek suretiyle gerçekleşti.  Gönderilen bu tilavetler Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT tarafından oluşturulan kurul değerlendirmektedir. Kurulca tilaveti beğenilen adaylar TRT İstanbul ARI Stüdyolarında gerçekleştirilecek yarışmaya katılım hakkı kazanmaktadır.

Tokat'ın Huzuru İçin Portekiz ve Romanya'dan Geldiler! Tokat'ın Huzuru İçin Portekiz ve Romanya'dan Geldiler!

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Turan Yalçın’da yarışmaya whatsaap aracılığıyla gönderdiği tilavet videosu ile katılmış ve ilgili kurul tarafından TRT İstanbul ARI Stüdyolarında yarışmaya hak kazanmıştır. Önümüzdeki günlerde yarışma ve çekimler için İstanbul’a gidecek olan Muhammet Turan Yalçın, Bir imam hatipli olarak Kuran-ı Kerim’e hizmet ettiği için çok mutlu olduğunu, yarışmanın sonucunun bu anlamda çok önemli olmadığını dile getirdi. Yarışmaya hazırlanırken kendisini cesaretlendirenlere, okul müdürü ve meslek dersleri öğretmenlerine, ailesine, kendisine emek verenlere çok teşekkür ettiğini, sonuç ne olursa olsun Kuran’ın kazanacağını ifade etti.

Okul müdürü Durmuş Sezgin, öncelikle öğrencilerini ve ailesini tebrik ettiğini, kendisine emek veren meslek dersleri öğretmenlerimize, öğrencimize katkısı olan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Bir İmam Hatip Lisesi olarak meslekî yarışmalarda ilimizin en önde gelen okulları olduklarını, bu durumun yıllardır devam eden bir gelenek haline geldiğini ifade etti. Öğrencilerinin akademik gelişimleri yanında meslekî gelişimlerini de önemsediklerini, bu anlamda bir dizi etkinlik, çalışma gerçekleştirmekte olduklarını dile getirdi.

Okul bünyesinde oluşturulan tasavvuf musikisi atölyesi, mescidimizin yenilenmesi, z kütüphane açılması, halı saha yapılması gibi çalışmaların öğrencilerimizin çok yönlü gelişimleri için önem arz ettiğini belirtti. Öğrencileri Muhammet Turan Yalçın’a TRT tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda başarılar dilediğini, öğrencilerinin bu şekilde çalışmaya devam edeceğini, öğrencilerine her zaman destek olacaklarını söyledi.

Yarışma ve çekimleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olup yarışma Ramazan ayında TRT1 ekranlarında  gösterilecektir. Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Turan Yalçın’a TRT’nin düzenlediği Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda muvaffakiyetler diliyoruz.

Editör: TE Bilişim