Uluslararası Bucaİmsef Organizasyonunda (Buca Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji ve Mühendislik Fuarı) Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğrencilerinin 2 projesi dünya derecesi aldı.

Bakan Tekin: Öğrencisinin Hayatta Kalmasını Sağlayan Öğretmenimi Gururla İzledim Bakan Tekin: Öğrencisinin Hayatta Kalmasını Sağlayan Öğretmenimi Gururla İzledim

Türkiye, Azerbaycan, USA, Rusya, Çin, Arjantin, BAE, Bosna, Brezilya, Ekvador, Güney Afrika, İran, İtalya, Kazakistan, Hırvatistan, Meksika, Pakistan, Paraguay, Romanya, Sırbistan, Şili, Tayvan, Tunus ve Ukrayna'dan katılan 856 finalist proje arasından Abdülhakim Kökçü ve Furkan Çolak'ın gerçekleştirdiği "Uzaktan Eğitim Portalı" projesi Matematik-Bilgisayar kategorisinde dünya 1.'si, Şule Yılmaz ve Selin Nehir Kırım'ın gerçekleştirdiği "Hipkloröz Matik" projesi Kimya alanında dünya 3.'sü oldu.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği projelerden Kimya projesi Brezilya'da, Bilgisayar projesi İngiltere, Dubai ve İran'da düzenlenecek olan uluslararası fuarda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Öğrenciler ve Danışman Öğretmenleri Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Arpacı'yı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Editör: TE Bilişim