TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor

 Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘’Başarılı Örnekler Sergisi’’ yarışmasında “BİR ÇINAR YEŞERİYOR” adlı çalışmasıyla Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Bu sonucun ardından ,

Okul Müdürü Durmuş Sezgin yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Sezgin; Çalışmamızda emeği geçen Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Cemal Demirdağ’a, öğrencilerimize, grafik tasarım hususunda bizlere yardımcı olan Abdüllatif Erdemir hocamıza ve çalışma sürecinde bizlere desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Aslan’a sonsuz teşekkür ederiz’’dedi.

Milli  Eğitim Bakanlığı,  bakanlık sayfasında yayınladıkları yarışmayla ilgili yazıda şu bilgileri verdi,

‘’Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla açılan Başarılı Örnekler Sergisi'ne yapılan 381 başvurunun değerlendirme süreci tamamlandı. Buna göre birinci ve ikinci değerlendirme aşamasını geçen ve son aşamada Genel Müdürlük değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 50 okul belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 20 Mayıs tarihinde başlatılan İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi'ne başvurular tamamlandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanlığının İmam hatip okullarındaki başarılı örneklerin teşvik edilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştireceği sergiye proje uygulayan Anadolu imam hatip liseleri başvuru yaptı.

Belirlenen tematik alanlardan Akademik Gelişim ve Bilimsel Faaliyet alanına 101, Sosyal-Kültür-Sanat-Spor alanına 117, Değerler Eğitimi alanına 90, Kurumsal Kapasite ve Fiziki Ortam alanına 28, Ar-Ge ve Proje Uygulamaları alanına ise 45 olmak üzere toplam 381 başvuru yapıldı.

Başvuruların ardından birinci ve ikinci değerlendirme aşamasını geçen ve son aşamada Genel Müdürlük değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan 50 okul belirlendi. Söz konusu bu okulların başvurularına ilişkin video çekimleri genel müdürlük tarafından yapılacak’’ açıklaması geldi.

Editör: TE Bilişim