Göçmenlerin, yasa dışı yollardan yurt dışına geçiş hazırlığı yaptığı tespit edilen bir evde bulunduğu öğrenildi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dilaver Mahallesi’nde bulunan bir adreste kaçak göçmenlerin barındığı bilgisine ulaştı. Elde edilen istihbarat üzerine polis, gece saatlerinde belirtilen adrese baskın düzenledi. Operasyonda, evde bulunan 18 kişinin yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya hazırlandığı belirlendi. Yakalanan göçmenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildirildi.
Operasyonun ardından göçmenler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan muayene ve kontrollerin ardından göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yakalanan kişilere ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Ayrıca, göçmenlerin nasıl bir organizasyonla bu eve getirildiği ve yurt dışına kaçış sürecinin hangi aşamada olduğu yönünde de çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kaçak göçmenlerin Türkiye’deki giriş çıkış kayıtları, kimlik tespitleri ve geldikleri ülkelerle ilgili bilgiler inceleniyor. Ayrıca, göçmenlerin yasa dışı geçişlerinde rol oynayan kişiler ve organizasyon ağının belirlenmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Edirne, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapıları nedeniyle sık sık kaçak göçmen hareketlerinin yaşandığı bir bölge olarak biliniyor. Bu nedenle, emniyet güçlerinin sınır hattındaki denetimleri ve kaçak göçle mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.




