ERBAA ERKEK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN GAZZE İÇİN KERMES ERBAA ERKEK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN GAZZE İÇİN KERMES

Doğanyurt köyünde 1960’lı yıllarda kurulan Kireç Ocağı fabrikası daha sonra 2004 – 2005 yıllarında ise taş ocağına dönüştürülen işletmeden köy halkı şikâyetlerini dile getirdi.
Toplantıya Tokat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği yetkilileri, Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Tesis yetkilileri, Köy Muhtarı ve Doğanyurt köyü halkı katıldı. Toplantıda köy sakinlerinin şikayet ve istekleri dinlendi.
Vatandaşlar, köylerinin yakınında bulunan taş ocakları yüzünden solunum yolu dahil çeşitli hastalıklara yakalandıklarını söyleyen köylüler, taş ocaklarının kapatılması istiyor.
Doğanyurt köyünde yaşayan vatandaşlar uzun yıllardır, taş ocağı çalışması sebebiyle endişe içinde. Faaliyette olan taş ocağının patlama sesinden tozundan ve taş ocağının kamyonlarından şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.
Tarlaya ektikleri mahsulün taş ocağının tozundan dolayı verim alamadıkları, sebze ve meyvelerin toz içinde kaldıkları için  üretim yapamadıklarını,  geçim kaynaklarının genelde bağcılık olduğu ve asma bağ yapraklarının  toz olduğunu ve üretim kapasitesin, gittikçe düştüğünü dile getiren köylüler taş ocağın kapatılmasını istiyor.
Kadınlar da “Toz topraktan evimizde oturamıyoruz. Gece patlama yapılıyor biz gece uyuyamıyoruz. Bazen çok şiddetli patlamalar oluyor, uykudayken deprem oldu sanıyoruz. Evlerimiz her patlamada sallanıyor. Çamaşır bile asamıyoruz. Biz bu dağlardan tozu değil temiz havasını solumak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Köy sakinleri Tokat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü ve Tokat Valiliğine şikâyet dilekçeleri sundular.

IMG_8626

IMG_8650IMG_8631