Gözaltına alınan 2’si çocuk 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 12 Ağustos’ta Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde operasyonlar gerçekleştirildi.
Bağlar ilçesinde yürütülen çalışmada, ekipler tarafından şüphe üzerine 1 kişi ile suça sürüklenen 2 çocuk durduruldu. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda 51 gram skunk, 89 sentetik ecza ve 56 ecstasy ele geçirildi.
Aramalarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 1 ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 10 fişek de bulundu. Ekipler ayrıca 1 kurusıkı tabanca ve 29 fişek ele geçirdi.
Aynı gün Yenişehir ilçesinde bulunan bir iş yerinde de arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada 412 gram skunk ile 4 sentetik ecza ele geçirildi.
Kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve diğer suç unsurlarına el konulurken, 2’si çocuk olmak üzere toplam 4 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 2’si çocuk 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.




