Sağanak; İş Yerleri Ve Caddeler Suyla Doldu Sağanak; İş Yerleri Ve Caddeler Suyla Doldu

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamama kararını eleştirerek, "Bu karar, açık bir sansür ve hakların ihlali anlamına geliyor. Türkiye'nin kurucu liderine yönelik bir içerik olduğunda, nasıl oluyor da bunu iptal edebiliyorsunuz? Ermeni diasporasının veya ABD'deki grupların etkisi mi var, içeriğe dair başka nedenler mi var, bilmiyoruz. Disney Plus temsilcileri bu nedeni açıklamak istiyorlar ve bu yüzden onları dinlememiz gerekiyor" dedi.

Yayman ayrıca, Disney Plus'ın neden böyle bir karar aldığının sorulması gerektiğini vurgulayarak, "Belgeselin televizyon yerine Disney Plus platformunda yayınlanmaması kararını da doğru bulmuyorum. Disney Plus yetkililerinden, Türk milletinden özür dilemelerini bekliyoruz ve aldıkları kararın gerekçesini kendilerinden dinlemek istiyoruz. Bu nedenle Disney temsilcilerini komisyona davet etmek doğru bir karar" şeklinde konuştu.

“ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Yayman, Disney yetkililerinin 9 Kasım'da komisyona gelerek sunum yapacaklarını ve 10 Kasım'da Atatürk'ün ölüm yıl dönümünden bir gün önce gelmelerinin sembolik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu tarihten sonra diğer dijital platformları da inceleyeceklerini belirtti ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan konuyla ilgili yazılı görüş alacaklarını açıkladı.