Kuma Cinayeti Sanığına Verilen Beraatin Gerekçesi Açıklandı Kuma Cinayeti Sanığına Verilen Beraatin Gerekçesi Açıklandı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi,: Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde Annaberg Gazetecilik Okulu ve Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde dün yapılan 'Türkiye’nin Kamu Diplomasisi' konulu konferansa katılan yetkililerin, radikal 
Ermeni gruplar tarafından hedef alınarak, sözlü ve fiziki tacize uğradığı bildirildi. ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Birimi'nin, gerekli güvenlik önlemlerini alarak üniversite kampüsünde yapılacak olayların büyümesini engellediği ifade edildi. 
Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi, "Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi son derece endişe vericidir. Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan gereken yapılacaktır. 
Tarihi olayların dar ve yerel siyasi Saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiğini bu olayla bir kez daha açıkça gözüktüğü gibi böylece belli olmuştur" ifadeleri kullanıldı.