Tokat'ta Spor Dünyasından Öne Çıkan Haberler Tokat'ta Spor Dünyasından Öne Çıkan Haberler

Kahramanmaraş merkezli iki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine 107 binden fazla insanın yaralanmasına yol açtı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen afette deprem bölgesinde 1 milyon 728 bin binanın incelendi, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespiti yapıldı. Yaşanan korkunç deprem gözleri özellikle fay hattı üzerindeki illere çevirdi. Binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusu tartışma konusu olurken ülke genelinde ivedi kararlar alınarak depreme karşı eylem planlarıyla ilgili de hızlı bir çalışma başladı.

1 derece deprem fayı üzerinde Kuzey Anadolu fay hattında olan Tokat da bulunuyor. Tarihinde yıkıcı depremleri yaşamış olan Tokat’taki yapılaşma mercek altına alındı. Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde Adıyaman Gölbaşı’nda koordinasyon sağlayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, geçtiğimiz hafta kısa süreliğine döndüğü Tokat’ta yoğun bir mesaiye başladı. Öncelikli olarak basın mensuplarıyla makamında bir araya gelen Vali Hatipoğlu, ardından Tokat Deprem Eylem Planı hazırlık çalışmaları için ilk toplantıya başkanlık etti.

“ŞEHRİMİZİ OLASI BİR DEPREME KARŞI HAZIRLIYORUZ”

“Şehrimizi olası bir depreme karşı hazırlıyoruz” diyen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, il, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri ile Tokat Deprem Eylem Planı hazırlık çalışmaları için ilk toplantı yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleşen toplantı basına kapalı gerçekleşirken Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu toplantıya dair yaptığı paylaşımda “Depreme dayanaklı bir Tokat için, deprem eylem planımızı hazırlıyoruz. Sayın Valimiz ve kurum temsilcilerimizin katılımlarıyla, gerekli önemleri alma adına toplantımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim