15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mücahit Eğri, Dekanlar Müdürleri, Genel Sekreter, akademik ve idari personeller ile öğrenciler  katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Demir yapmış olduğu açılış konuşmasında önümüzdeki süreçte Tokat il yıllığı hazırlanacağını belirterek Tokat’ın yüz yıllık süreç içerisinde nereden nereye geldiğinin ortaya konulacağını ifade etti. Programın hazırlık sürecini de aktaran Demir, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yayar yapmış olduğu konuşmada program kapsamında önümüzdeki günlerde bir kitap yayınlanacağını ifade ederek programın hazırlık çalışmalarını açıkladı. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Yayar panelin yararlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz  yapmış olduğu konuşmada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin kurulduğu günden beri bir yükseköğretim kurumu olmasının yanı sıra Tokat ve bölgesine tarım başta olmak üzere, sağlık, eğitim, yenilenebilir enerji, mühendislik ve daha birçok alanda yüksek katkı sağlayan önemli bir kurum ve marka değeri olduğunu belirtti. Üniversitemizin eğitim öğretimin yanı sıra uygulama ve topluma hizmet sorumluluğu ile Tokat ve bölgesinde yaşayan vatandaşların hayatına da dokunduğunu söyleyen Rektörümüz uzmanlarımız ile vatandaşlarımızın bu çerçevede buluştuğunu ifade etti. Düzenlenen programın Tokat için yapılan çalışmalara önemli katkılar sunacağını belirten Rektörümüz Valilik, Belediye ve Üniversitemiz akademik personeline vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmaları sonrasında “Cumhuriyet'in İlk Yüzyılında Tokat” panelinin oturumlarına geçildi. Öğleden önce ve öğleden sonra toplam 3 oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda Tokat’ın tarihi, coğrafyası, tarımı, kültürel dokusu, turizmi, sağlık politikaları, yatırımları, eğitim öğretim faaliyetleri, basın hayatı, sporu, idari, siyasi ve mülki yapısı konularında ayrıntılı bilgiler dinleyicilere aktarıldı. Oturumlar sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından kapanış konuşması yapıldı.

Tokat'ta Kurbanlık Fiyatları Yükseldi: Düve 300 Bine Kadar Tokat'ta Kurbanlık Fiyatları Yükseldi: Düve 300 Bine Kadar

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Üniversitelerin şehrin öncü kuruluşları olduğunu ifade ederek Tokat özelinde birçok çalışmanın yapıldığını ve önümüzdeki süreçte de çokça çalışmanın yapılacağını kaydetti. Kurum içinden ve kurum dışından birçok araştırmacının panele katkı sağladığını belirten Rektör katkılarından dolayı Valimize, Belediye Başkanımıza, akademik personellere ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Oturumlar sonrasında panelistlerimize Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar