Miting saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından milletvekili adayı Mehmet Ali Kocaoğlu kürsüye çıktı.
CHP Tokat Milletvekili Adayı Mehmet Ali Kocaoğlu Erbaa’nın sulama sorunu ile ilgili “Kıymetli Erbaalılar sağ sahil sulama birliği bizim köylerimizin sulamasını 15 yıldır vermiyor. Kelkit vadisi üretecek ki çiftçi kazanacak Türkiye kazanacak. Bu milletin suyunu niye kestiniz, insanlar elektrik ile s çıkartıyor. Yazık değil mi bu millete, yollarımız mevcut hükümet yol yaptığını söylüyor Alacabal’ın yolunu neden yapmadınız, Endikpınar’ın yolunu niye yapmadınız bu insanlar vergi ödemiyor mu, biz iktidara geldiğimiz zaman yol yapacağız. 
Erbaa belediye başkanı köylere gidip CHP PKK diyor CHP diyaneti kapatacak diyor bunu görüyoruz, Ertuğrul Başkana oy veren arkadaşlar var birde diyaneti kapatacak diyorlar, diyaneti kapatmaya kimsenin gücü yetmez bu ülkede diyaneti Kuran Cumhuriyet halk partisidir” ifadelerine yer verdi.

IMG_6787IMG_6785IMG_6780IMG_6777

Özsüt Lezzetleri  Erbaa’da Özsüt Lezzetleri Erbaa’da

“14 MAYISTA KIYMETLİ OYLARINIZLA BUNLARA SON VERECEKSİNİZ”

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz konuşmasında: “Ben bu meydanı eskilerden tanıyorum, ben Erbaa’yı ve Erbaalıları çok seviyorum. Cumhuriyet 2. Yüzyılına girerken genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu siyaseten başkalarına benzemez. Genel başkanımız millet ittifakı diğer genel başkanlarıyla beraber kararlı bu ülkenin tüğü bitmemiş yetim hakkı olan, Beytulmal’dan hazineden çaldıkları her kuruşu yeniden bu devletin hazinesine kazandırmak için bu aziz millete söz verdi.
Ak parti iktidarı devir aldığında ülkenin nüfusu 65 milyon köyde yaşayan insan 22 milyon dış borcumuz ise 126 milyar dolardı. 21 yıl sonra bu ülkenin dış borcu 465 Milyar dolar Ülkenin nüfusu 85 milyon köyde yaşayan sadece 8 milyon.  Bu ülkenin her ferdi Türkiye Cumhuriyetinin her kuruşundan eşit olarak yararlanacak. Yardım almak isteyenler, yardıma ihtiyacı olanlar 6 genel başkanımız onların başlarını dik gururlu bir şekilde devlet yardımlarını almasını sağlayacaktır.  Kapanan belediyeler için Bay Kemal’in sözü var o belediyelerde açılacak. Son birkaç yıldır bu güzel coğrafya emperyalizmin güçlerinde iştahını kabarttı. Bu konuda sizlerden aldığımız güç ile sivil toplum örgütleriyle, Kozlu Fındıçak, Ezebağı, Tanoba , Keçeçi , Gölönü’nü ve davamında Karkını Taşova köylerini kurtarmak için sizler adına mücadele ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bunları gündeme taşıdık, her birini ayrı ayrı makamlarında ziyaret ettim, bu çoğrafya’ya sahip çıkalım dedim. 
Erbaa’nında suyunun %70’İ ordan geliyor, eğer o dağlar dalan edilir, yeni dağlar yapılır, yer altından milyonlarca m³ su alınırsa bu Erbaa burada yaşayamaz. İktidar partisinden kimse sahip çıkmadı.
Bu ülkede her şeyi bozdular ama omuz omuza verdik genel başkanımızla her şeyi çözeceğiz. Bu ülkede o mağdur gençlerin emeklerinin çalındığı bir düzene 14 Mayısta kıymetli oylarınızla bunlara son vereceksiniz. Bizde söz veriyoruz ki o sizin aldığınız oylarla bu ülkenin birliğini bu ülkenin düzenini ve bu ülkede birlikte yaşama kültürünü hakkı hukuku adaleti aziz millete tesis edeceğiz ve artık o gençlerin çalındığı oyların yerine liyakat gelecek. Bu ülkede artık doyacağız herkesin işi, aşı ekmeği olan ve onurlu olmanın keyfini çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Durmaz: “Erbaa’da elini sıkmadığım küçük esnaf kalmadı, biz bu esnafın ve köylünün Ziraat bankası diğer kamu bankası ve özel bankalara olan borçlarını sıfırlayıp 3-5 yıl arada nefes alarak ödemelerini sağlayacağız. Yani toprak ile barıştırıp üretimi sağlayacağız” diyerek sözlerine son verdi.