Bakanlar Şimşek Ve Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Komiseri Ferreira İle Görüştü Bakanlar Şimşek Ve Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Komiseri Ferreira İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkanlarının tanıtım toplantısı için Eskişehir’e geldi. Hava yoluyla kente gelen Erdoğan’ı, AK Parti milletvekilleri ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu karşıladı. Tanıtım toplantısının yapıldığı Şehit Anıl Gür Spor Salonu’nda partililerce coşkuyla karşılanan Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Eskişehir’de büyükşehir ve ilçeleriyle destan yazacaklarını söyledi. Yerel seçimler için partililerden destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir’in 31 Mart’ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağından şüphe duymuyorum. Ülkemize ve şehirlerimize vakit kaybettiren, kaynak ve enerji israf ettiren şov, ajans, ideolojik dayatma, millettin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. İnşallah 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin sembolü olacaktır. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Eskişehir, Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacaktır. Bundan 30 yıl önce belediyelerde elde ettiği başarılarla milletin gönlüne girmiş bir kadro olarak, önümüzdeki seçimlerde bir kez daha aynı yolda bismillah diyeceğiz” dedi.

‘18'İNCİ DEFA MİLLETİN HUZURUNA ÇIKIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidar oldukları günden bu yana kalkınma ve atılımların yanı sıra kurulan tuzaklarla mücadele ettiklerini söyledi.  Tuzakların hepsinden milletle birlikte kol kola çıktıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:“AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana 17 defa milletimiz tarafından sandıkta imtihana tabi tutulduk. Hamdolsun, hepsinden anlımızın akıyla çıktık. Bu vesile ile geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanlığında şahsıma, mecliste Cumhur İttifakı’na verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şimdi, mahalli idareler seçimleri vesilesiyle 18’inci defa bir kez daha milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz yine sandıktan birinci çıkmak, şehirlerimizi eser ve hizmet siyasetiyle yönetmek. Dünyamızda ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki, ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız 5 yılı, tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil, asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen maliyetleri olacağını biliyoruz. Türkiye’ye bu kötülüğü cumhuriyet tarihi boyunca defalarca yaptılar. Tek parti devrinde ülkeyi içe kapatarak bu kötülüğü yaptılar. Ardı ardında yaşadığımız darbelerle bu kötülüğü yaptılar. Siyasi istikrarsızlık, sosyal ve ideolojik gerilim, ekonomik kriz kısır döngüleriyle bunu yaptılar. Terör örgütleriyle sürekli bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Emin olun, bugün de fırsat bulsalar, tüm bu kötülükler zincirini boynumuza dolayacaklar. Hükümete geldiğimiz günden beri, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları yanında, bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Sadece son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka bir ülkenin başına gelse, emin olun yerle yeksan olmuştu. Milletimizle kol kola, yürek yüreğe vererek, Türkiye’nin istiklali ve istikbali üzerinde oynanan tüm oyunları bozduk.”

Editör: Şaban Konyar