Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “İstanbul’un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. İsmini paylaşacağımız adayımızla, layık olduğu şehreminine yeniden kavuşmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.  

Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM'ye Davet Edildi Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM'ye Davet Edildi

31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanlıklarıyla ilgili aday belirleme çalışmasında sona gelindi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 şehrin adaylarını açıkladı. Toplantıda, bakanlar, MYK ve MKYK üyeleri, 26 şehrin milletvekilleri ve 3 kademe il başkanları, adayları açıklanacak büyükşehirlerin MHP il başkanları da yer aldı. Programda, ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız’ mottolu sahne tasarımı düzenlendi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 şehrin adaylarını tek tek açıkladı. İstanbul’un belediye başkan adayı Murat Kurum oldu. Adayların açıklanmasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm İstanbul’a, İstanbullulara, Türkiye’nin özeti İstanbul’dan selamlar sevgiler. Bugünkü törenimizi burada noktalıyoruz. İnşallah ayın 15’inde de Ankara merkezli olarak Ankara’dan aynı töreni yapacağız. Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti…Hazırız, kararlıyız" dedi.  

BİRİLERİ İSTİYOR DİYE BİZ KARDEŞLERİMİZE MAZLUM VE MAĞDURLARA, SIRTIMIZI ASLA DÖNMEYECEĞİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza, buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Aday açıklama toplantımızı teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Aşkınız için, sevdanız için, salonlara sığmayan şu muhabbetiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimin hemen başında geçtiğimiz günlerde vefat eden Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanımız Hüseyin Murat Uysal’la birlikte ebediyete uğurladığımız tüm dava ve yol arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle, ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz inancıyla vatanımızın bekası, milletimizin istiklal ve istikbali uğrunda can veren aziz şehitlerimize Allah’tan mağfiret niyaz ediyorum. Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın her birini aynı şekilde buradan rahmetle anıyorum. Bu toplantımızı 7 Ekim’den bu yana İsrail vahşetine maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizin acılarıyla, yüreklerimizin dağlandığı son derece hüzünlü bir dönemde gerçekleştiriyoruz. İsrail’in alçakça, barbarca saldırıları sonucunda şehit düşen çoğu çocuk ve kadın, 23 bin Filistinli kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. İsrail güçlerine karşı vatanlarını ve onurlarını savunan tüm Filistinli yiğitlere buradan selamlarımızı iletiyoruz. Daha fazla kan dökerek, daha fazla can alarak, daha fazla çocuk öldürülerek abad olacaklarını zannedenler, er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. Biz de bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi diğer tüm ülkelerle beraber zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken her türlü çabayı göstereceğiz. Ne diyor o güzel marşımız, ‘Alnımızın aklığı, zalime kabus olur, mazlumun canı yansa, ahı bize dokunur. Düşmez dilimizden, sökülmez kalbimizden, en kutlu sözdür bu, La ilahe illallah. İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da, birileri istiyor diye biz kardeşlerimize mazlum ve mağdurlara, sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün nasıl Bosna’daki kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün nasıl Kafkasya’daki kardeşlerimizin mücadelesine destek verdiysek bugün de Suriye’yle, Irak’la, Kudüs’le ne işiniz var diyenlere aldırmadan tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. Yeni yıla, Galata Köprüsü’nde şehitlerimize rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e lanet yürüyüşüyle karşılayan Gazzeli mazlum ve masumların sesi olan 250 bin kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim zor zamanlarda insani değerleri, adaleti ve barışı savunan herkesten razı olsun" diye konuştu.

94 RUHU DENİLEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA TÜRKİYE’DE YEPYENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada, 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkan adayımızı açıklama üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza, şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizde istişare kültürünün, en geniş şekilde uygulandığı tek siyasi teşekküldür. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir ama ülkemiz, şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini ve uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz. Biz milletimize rüştümüzü önce yerel yönetimlerle ispat ettik. Tüm zorluklara, vesayet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen, hamd olsun belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de yepyeni bir çığır açtık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldi. Mahalli idarelerde elde ettiğimiz başarılardan aldığımız ilhamla ülke yönetimine talip olduk. Şehirlerimizin makus talihlerini nasıl tersine çevirdiysek ülkemizin kalkınma ve demokrasi eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik. Ey İstanbul, İstanbul, çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten, çukurdan, çamurdan İstanbulumuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye’de 30 büyükşehir ve onun yanında 51 il belediyeleriyle de işte bu temizlik için yola çıktık. Gençler, şu anda karşımda bir slogan var. Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti. Hazırız, kararlıyız. Hazır mıyız? Kararlı mıyız? Öyleyse durmak yok…" ifadelerini kullandı.  

Editör: Şaban Konyar