Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal ; çiftçi kayıt sistemi başvurularının 30 haziran da sona ereceğini söyledi.

ÇKS başvurusunu yaptırmayan çiftçiler desteklerden yararlanamayacak.

Tarımsal faaliyete devam ettikleri halde çeşitli nedenlerle çks kaydı yaptırmayan çiftçilerin her an karşılaşacakları mağduriyetlere dikkat çeken Yılmaz şöyle konuştu;

ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor ve düşük faizli kredi kullanamıyor. ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içerisinde doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden de faydalanamıyor. Bu nedenlerle çiftçilerimizin mağdur olmaması için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir’’ dedi.

Erbaa Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor Erbaa Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor

Son yıllarda yaşanan kuraklığa değinen yılmaz,  bu yıl kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerine de verim kayıplarına göre dekar başına 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapılabilmesi için de ÇKS'ye kayıt şartının arandığına dikkat çekti.

Yılmaz; çiftçilerin son hafta yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda olduğunu,çks başvurularının ilgili belgelerle  ilçe tarım orman müdürlüğüne yapılabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim