Fatmanur Karadağ, Masa Tenisi Bölge Birinciliğinde Şampiyon Oldu Fatmanur Karadağ, Masa Tenisi Bölge Birinciliğinde Şampiyon Oldu

 Zile’ye bağlı Çiftlik köyünde yaşları 50 ile 70 arasında değişen köylü kadınlar, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamaları ile dikkat çekmişti. Ellerinde Türk bayraklarıyla çocukluklarından ezberledikleri şiirleri okuyan kadınlar, kapatılan köy okulunun bahçesinde bir araya gelerek anlamlı bir etkinlik düzenlemiş ve yurt genelinde beğeni toplamıştı. Bu etkinlik, köy okulunun yeni bir hayata başlamasına vesile oldu.Çiftlik köyünü eşi Ayfer Hatipoğlu ile ziyaret eden Vali Numan Hatipoğlu, kullanılmayan köy okulunun yaşam merkezi olarak yeniden düzenlenmesi için talimat vermişti.


 El işleri ve sanatsal faaliyetler için kullanılacak olan bu merkezin açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Vali Numan Hatipoğlu, Cumhuriyet Bayramında köye gelerek sevinçlerine ortak olduğunu hatırlatarak, köylerin karşılaştığı problemlere ve bu tür girişimlerin önemine değindi.

Vali Hatipoğlu, "Köylerimizdeki en büyük problemimiz, köylerimizin boşalmış olması. Bu anlamda öğrenci sayılarını yeterli oranda bulamıyoruz inşallah önümüzdeki süreç içerisinde belki tersine dönecektir diye düşünüyorum. Ancak mevcut haliyle köylerimizi kısırlaştırmaktan korumak, orayı kültürel anlamda ekonomik anlamda zenginleştirmek yine bizim elimizde. Bu kapsamda da köy yaşam merkezleri bir çıkış yolu haline geldi. Binalarımızı daha verimli kullanma anlamında çabalarımız, gayretlerimiz var. Bu kapsamda da çiftlikköy yaşam merkezini oluşturmuş olduk. Burada verilecek olan kurslarla hem eve ekonomisine hem sanatla ilgili pek çok alanda köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızı istifade etmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.


Vali Hatipoğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin daim olması için dua ediyoruz. Sizlerin de bu duaları fazlasıyla yaptığınızı biliyorum. Inanıyorum.  Umuyorum ki ebedi vatan üzerinde cennet vatanımız üzerinde albayrağımızın gölgesi hepimizin üzerinde ilelebet payidar olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel ortamı daha da güzelleşmesi için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Sadece çiftlik köyünde değil, tüm köylerimizi daha üretir ve hale, daha gelişir hale gelmesi için uğraşacağız. Bu kapsamda da Çekerek sulaması Zilen'in ve Tokat'ın kaderini değiştirecek en önemli projelerden birisi olacak. inşallah 2024 yılı içinde de çalışmaları başlar. Hepimiz için ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirir diye dua ediyoruz. Tekrar Yaşam Merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diiliyorum. Köylü ablalarımızda gördüğümüz coşkun, milletimizin her ferdinde ilelebet yaşasın her zaman var olsun istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çiftlikli kadınlar şiir okudular. Köy Yaşam Merkezinin kurdelası Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, protokol mensupları ile köy sakinleri tarafından kesildi.

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar