Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, projesi hazır olan ve bölge için büyük önem arz eden Çamlıbel Tüneli’nin 2022 yılı yatırım programına alınıp alınmadığını, alındıysa ihalesinin ne zaman yapılacağına dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Durmaz yaptığı açıklamada "Karadeniz'i Tokat'tan geçip Sivas'a, Kayseri üzerinden güneye bağlayan, Kuzey-Güney bağlantı yolu üzerinde bulunan Tokat-Sivas karayolundaki 1600 rakımlı Çamlıbel geçidine 4.7 kilometre uzunluğunda 2x2 çift yönlü tünel projesinin etüdü yapılmış ve projesi hazır olduğu bilinmektedir. Projeleri bitmiş, sadece ihale yapılması beklenen Çamlıbel Tüneli sadece Tokat için değil bölge için çok önem arz etmektedir. 1.600 rakımlı Çamlıbel geçidinde kış mevsiminde olası bir kar yağışında ulaşım oldukça zordur, trafik durmaktadır. Araçlara ve sürücülere zor anlar yaşatan üzücü kazalar meydana gelmektedir. Özellikle kış mevsimlerinde birçok kazaya sebebiyet veren Tokat-Sivas arasında bulunan Çamlıbel geçidine tünel yapılması için 2013 yılında başlatılan çalışmalar halen sonuç vermemiş, projesi hazır olmasına rağmen ihale edilmemiştir” dedi.

Durmaz Ulaştırma Bakanının cevaplandırması istemiyle ayrıca şu soruları yöneltti;

1-Etüt ve projesi tamamlanmış 5 yıldır ihale edilmeyi bekleyen Çamlıbel Tüneli’nin toplam maliyeti ne kadardır?

2-Çamlıbel Tüneli 2022 yılı yatırım programına alınmış mıdır?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Erbaa Belediyesini Ziyaret Etti MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Erbaa Belediyesini Ziyaret Etti

3-Yatırım programına alındı ise yapım ihalesi ne zaman yapılacaktır ve 2022 yılında planlanıp ayrılan ödenek ne kadardır?

Editör: TE Bilişim