CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti'nin vermiş olduğu "Öğretmenlere hak ettiği değerin verilmesi" konulu grup önerisi üzerine CHP grubu adına konuşma gerçekleştirdi. Durmaz konuşmasında öğretmenlik mesleğinin itibar kaybettiğini, meslek kanununun sorunlara çözüm olmadığı vurgularken, CHP iktidarında gerçekleştireceklerinden bahsetti.

  Kadim Durmaz, eğitim ve bilim emekçilerinin öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Geleceğin mimarı öğretmenlerdir diyen Başöğretmenin kurduğu, yönettiği bir ülkede bugün en üst perdeden öğretmene çapulcu diyen ir cumhurbaşkanını eğitim emekçileriyle, bu ülkenin gençleriyle, küçük esnafı sanatkârıyla, kadınlarıyla, işçisiyle, köylüyse sandıkta göndereceğiz. Öğretmenlik mesleği 20 yıllık Ak Parti döneminde adeta bir varoluş mücadelesi veriyor, günbegün itibar kaybediyor.

İktidar eliyle saygınlığı azaltılan, geçinemeyen, ifade özgürlüğü ve örgütlenme hakkı kısıtlanan, atanamayan, ücretli ve sözleşmeli gibi kavramlarla güvensizleştiren ve özel sektörde ağır şartlarda çalışan öğretmenler sorunların çözümünü beklerken, ne acı ki karşılarında hiçbir eğitim emekçisine ve sendikalara sorulmadan dayatılan bir yasayla meslek kanununu buldu. Öğretmenlik bu kanunla itibarsızlaştı. Öğretmenleri bölen, ayrıştıran, saygın görmeyen yasal düzenlemeye o gün olduğu gibi bugün de karşıyız. Öğretmenlerin ihtiyacı olan bu kanun değildi. Öğretmenlerimiz bugün dikkatini öğrencilerine vermesi gerekirken sınavlara hazırlık yapmaya başladılar. Öğretmenlik, zaten bir uzmanlık mesleği, iktidara geldiğimizde uzman ve başöğretmenlik gibi ayrıştıran, rütbelendiren, eğitimin saygınlığına yakışmayan uygulamaları birlikte kaldıracağız.

  AK Parti iktidarında bugün öğretmenlerin %57,8’i ailesinin gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyor, %48,3’ü maaşlarıyla geçinemiyor, ek hesap kullanıyor, %77,7’si ailesinin sağlık harcamalarını karşılayamıyor, %90’ı kredi kartları borçlarını ödeyemiyor, %65’i de temelden borçlu.

  Öğretmenleri açlık sınırında yaşamaya mecbur bırakan anlayış utanmalıdır. Binlerce öğretmen atanmadığı için, geçinemediği için intihar etti. Öğretmenlere ölümü reva gören bu anlayış utansın, peki biz ne yapacağız? Ücretli, sözleşmeli öğretmen kavramını kaldıracağız, öğrencilerimizi bir yerden bir yere taşımayacağız, köy okullarının yeniden eğitim ve öğretime açacak, İstiklal Marşımızı ay yıldızlı göndere çekeceğiz. Yeni kadro açıp öğretmenlere atama hakkı vereceğiz, atanmayan öğretmen diye bir kavram olmayacak. Mum gibi eriyip etrafını aydınlatan öğretmenler bizim ülkemizde hak ettiği saygınlığı görecektir” dedi.

Tokat'ta  İkinci El Araç Fiyatları: En Pahalılar ve En Ucuzlar Tokat'ta İkinci El Araç Fiyatları: En Pahalılar ve En Ucuzlar

Editör: TE Bilişim