Seyyahların Gözünden Tokat: Küçük Asya'nın Ticaret Merkezi Seyyahların Gözünden Tokat: Küçük Asya'nın Ticaret Merkezi

CHP'li Durmaz : “Erzurum kongresinin 104. Yılı programlarına katılmak üzere CHP heyetiyle Erzurum’a gidecek olan Durmaz,  Atamızın yaktığı bağımsızlık meşalesini Cumhuriyet Halk Partililer olarak taşımaya gidiyoruz.” dedi. 

Erzurum Kongresi programlarına katılacak olan CHP heyetinde, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kars Milletvekili İnan Akgün Alp yer alacaklar.

Durmaz’ın Açıklaması Şöyle;

104 yıl önce Türk Milletinin birliği, dirliği, bağımsızlığı ve hür yaşama arzusunun meşalesi Erzurum’da yakılmış, Anadolu’nun her yanını aydınlatmıştır.

Erzurum Kongresi, ulusumuzun kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan biri olmuştur.

Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü bir şekilde duyurduğu Erzurum Kongresi;  işgale karşı direnişin, ayrımcılığa karşı, vatanın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğin en güçlü temsili ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna öncülük yapmış olan tarihi bir mutabakattır.

Bugün Cumhuriyetin yolunu aydınlatan Amasya’dan Samsun’a, Erzurum’a tüm yurdun birlik beraberlik ve hürriyet inancıdır.

Erzurum Kongresinde ;"Manda ve himayeyi kesinlikle reddeden, milli sınırlar içinde vatanının bütünlüğünü esas alan kararlar doğrultusunda, bağımsız Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, tüm milletimizin mutabakatıyla topyekûn bir mücadele başlatılmış ve İstiklal Savaşımız şanlı bir zaferle taçlanmıştır.

Erzurum Kongresi, İşgale sessiz kalan saltanat rejimine karşı bir milli irade beyanıdır. Ulusal birlik ve bağımsızlığımızın simgesi olan TBMM’nin kuruluş manifestosudur.

Bugün,  aynı inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak,  birlik ve beraberlik içinde yaşamak en büyük görev ve sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle;

Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, saygı ve minnetle anıyor, Erzurum Kongresinin 104. yılını kutluyorum." ifadelerini kullandı.