Durmaz mesajında ;

“Ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümünü yaşıyoruz. Bugün 101 yıl önce “zafer benimdir” şiarıyla yola çıkan bir ulusun azim ve kararlılığı ile Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bağımsızlık meşalesi hiç sönmemek üzere nesilden nesile aktarılmıştır. 

30 Ağustos kendi selametini memleketi uğruna feda eden vatan evlatlarının zaferidir:

“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın, her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz…

Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin ve milletin saadet ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur”                                                                                                                  Mustafa Kemal Atatürk

Vatan uğruna canını feda eden evlatlarımız bu zaferle ölümsüz Cumhuriyetin gerçeğini tarih sayfasına çelik kalemlerle kazımıştır…

30 Ağustos Zaferi; milletimizin birlik ve beraberliğinin, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlük inancın, azim ve kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağının unutulmaz sembolüdür.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet etmiştir.

Bugünkü hür ve müstakil Türkiye, o günkü parlak zaferin eseridir.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi İstanbul'da Hayranlarıyla Buluştu Türk Yıldızları Akrobasi Timi İstanbul'da Hayranlarıyla Buluştu

Büyük Zaferin 101. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bizler de Türk milleti olarak; çağdaş, demokratik ve laik bir Cumhuriyet inşa ederek yolumuzu aydınlatmaya devam eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde ilerlemeye devam edeceğiz.

Bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük ilkelerinin ışığında, hak, hukuk ve adalet arayışından hiç vaz geçmeden, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize yakışır şekilde, tüm yurttaşlarımızın eşit haklardan yararlandığı bir ülke için canla başla, zafer ruhuyla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri, Atatürk ilkeleri yolunda ilerleyen Cumhuriyetin evlatları olarak tek tek aşacağımıza söz veriyoruz.

30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.