Kaza, Üçdutyeşilova Mahallesi’nde, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu gerçekleşti. Yol kenarındaki dereye devrilen servis minibüsü çevredeki vatandaşların ihbarıyla fark edildi.
Olay yerine hızla itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Minibüste sıkışan şoför ve öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İlk belirlemelere göre, sürücü ve bir öğrencinin durumunun ciddi olduğu, diğer 7 öğrencinin ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Kazanın ardından Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. İlk bulgulara göre sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi kazaya sebep oldu. Minibüsün yol kenarındaki dereye düşmesi, çevrede kısa süreli panik yaratırken, vatandaşlar ekiplerin çalışmalarına yardımcı oldu.
Kazaya karışan servis minibüsünün, öğrencileri okuldan evlerine götürdüğü sırada kaza yaptığı öğrenildi. Yaralı öğrencilerin yaşlarının 12 ile 16 arasında değiştiği, şoförün ise deneyimli bir sürücü olduğu belirtildi. Yetkililer, öğrencilerin tedavisinin sürdüğünü ve hayati tehlikesi bulunan yaralıların yoğun bakımda gözetim altında tutulduğunu açıkladı.
Öte yandan, kaza nedeniyle bölgedeki trafik bir süre aksadı. Yetkililer, sürücülere ve öğrenci servisleri yetkililerine dikkatli olmaları ve hız sınırlarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor ve ekipler, olayın tam nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu üzücü olay, Ceyhan’da öğrenci servislerinin güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. İlçe yetkilileri, benzer kazaların önüne geçmek amacıyla servis denetimlerini artıracaklarını duyurdu.





