Bu kapsamda Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son bir hafta içerisinde il genelinde kapsamlı denetim ve devriye faaliyetleri gerçekleştirdi. Elde edilen resmi verilere göre, jandarma sorumluluk bölgesinde 5 ile 12 Ekim tarihleri arasında halkın güvenliğini korumak adına yoğun mesai harcandı. Bu süreçte toplamda 3 bin 393 ayrı devriye faaliyeti icra edildi. Gerçekleştirilen bu denetimler sırasında 39 bin 207 kişinin ve 5 bin 709 aracın detaylı GBT ve kimlik sorgulamaları yapıldı.
Titizlikle yürütülen bu kontroller neticesinde, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı ve arama emri bulunan toplam 100 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Adli makamlara sevk edilen bu şüphelilerden 19'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, özel uzmanlık gerektiren operasyonlara imza atan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) da son bir haftada önemli başarılara imza attı. JASAT ekiplerinin yürüttüğü özel çalışmalar sonucunda, haklarında yakalama kararı bulunan 11 kişi daha kıskıvrak yakalandı. Bu şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartı veya serbest bırakılma hükümleri doğrultusunda salıverildi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla bu tür operasyon ve denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.




