Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi? Erbaa Sıcaklarından Biraz Olsun Serinletecek Orman Meyveli Parfe Tarifi?

Samsun mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Çakallı menemeni; alüminyum tavada tereyağı ile yeşilbiberin kavrulup eklenen domatesin ezilmesi suretiyle yapılması, içeriğinde kaşar peyniri, pastırma gibi malzemelerle yumurtanın sadece sarısının kullanılması ve menemenin piştiği tavada servis edilmesi özelliklerinden dolayı diğer menemenlerden ayrışmaktadır.

Bugün gazetemiz okurları için Sueda Hoşnut Çakallı Menemeni nasıl yapıldığını anlattı. Hoşnut; yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Sueda Hoşnut: Çakallı Menemeni Tarifi Ait Olduğu İl: Samsun Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20 Dakika Malzemeler Miktar Tereyağı 75 gram Yeşilbiber 2 adet Domates 4 adet Kaşar peyniri 50 gram Yumurta sarısı 4 adet Yapılışı Tereyağında ince dilimlenmiş biberler kavrulduktan sonra soyulup dilimlenmiş domatesler konularak eze eze pişirilir. Kaşar peyniri ve arzuya göre pastırma atılarak eriyene dek pişirilir. Çırpılan yumurta sarıları ilave edilip bir süre daha pişirilerek menemen ocaktan indirilir.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)