İş yerinde birlikte oturan üç arkadaştan biri, eline kolonya döktü. Bunu gören arkadaşı, şaka amacıyla kolonyalı eli ateşe vermek istedi. Ancak kolonya son derece yanıcı olduğundan, el bir anda alev aldı.

O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, alev alan elini hızla çırparak söndürmeye çalışan kişi, büyük panik yaşadı. Arkadaşının şaka yaptığını fark eden şahıs, öfkeyle tepki göstererek şakayı yapan arkadaşına tekme attı. Yangın kısa süreli olsa da, elinde ciddi yanıklar oluştu. Şahıs kendi imkanlarıyla en yakın hastaneye giderek tedavi altına alındı.

Yolcu Otobüsünde 500 Kg Kaçak Tütün Ele Geçirildi
Yolcu Otobüsünde 500 Kg Kaçak Tütün Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, olayın kazayla sonuçlandığını, şaka amaçlı yapılan davranışların ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini vurguladı. İş yerlerinde güvenlik ve tedbirlerin önemine dikkat çeken yetkililer, özellikle yanıcı maddelerle oynanmaması gerektiğini hatırlattı. Kolonya gibi alkol bazlı ürünlerin, basit bir şakanın bile ciddi sonuçlara yol açabileceğine işaret edildi.

Güvenlik kamerası görüntüleri, olayın nasıl meydana geldiğini açıkça ortaya koydu. Kamera kayıtlarında, arkadaşının kolonyalı elini ateşe verdiği an, alevlerin hızla yayıldığı ve panikleyen kişinin çabaları net bir şekilde görülüyor. Olayın ardından iş yerinde arkadaşlar arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, yaralanan kişi hastanede tedaviye alındı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Osmangazi’deki bu olay, iş yerlerinde yapılacak küçük şakaların bile kontrolsüz bir şekilde ciddi kazalara dönüşebileceğini gözler önüne serdi. Uzmanlar, özellikle alkol ve benzeri yanıcı ürünlerin bulunduğu ortamlarda dikkatli olunması gerektiğini, şaka amaçlı bile olsa ateşle temas edilmemesi gerektiğini belirtiyor. İş yeri sahipleri ve çalışanlara, benzer kazaların önüne geçmek için tedbir almaları tavsiye edildi.

Kaynak: DHA