Yangın sırasında içeride mahsur kalan bir kedi ise itfaiye erinin dikkati sayesinde kurtarıldı. Dumandan etkilenen kediye olay yerinde ilk müdahale yapılırken, kurtarma anları çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yangın, dün akşam saatlerinde Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi'nde bulunan bir büfede meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile polis ve ilgili birimler sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki iş yerlerine sıçramaması için yoğun çalışma yürüttü. Ekiplerin koordineli müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangının ardından büfede soğutma çalışmaları gerçekleştirilirken, içeride oluşan yoğun duman nedeniyle detaylı arama yapıldı.

Arama sırasında büfenin içerisinde mahsur kalan bir kedi fark edildi. Dumandan etkilendiği görülen kedi, itfaiye eri tarafından dikkatli şekilde bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli alana taşındı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan hayvanın vücudu, aşırı ısı ve dumandan etkilenmesi nedeniyle soğuk suyla serinletildi. Bir süre gözetim altında tutulan kedi, sağlık durumunun iyi olduğunun anlaşılması üzerine güvenli bir noktaya bırakıldı.

İtfaiye ekiplerinin kediyi kurtarma anları çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde itfaiye erinin kediyi kucağına alarak dışarı çıkardığı ve ardından ilk müdahaleyi yaptığı anlar yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, çok sayıda kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Yangında büfede maddi hasar meydana gelirken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi. İtfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Yetkililer, iş yerlerinde elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve olası yangın risklerine karşı gerekli önlemlerin alınmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Sokakta Tartıştığı Kişi Tarafından Tabanca İle Öldürüldü
Sokakta Tartıştığı Kişi Tarafından Tabanca İle Öldürüldü
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA