Olay, saat 18.30 sıralarında Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi'ndeki bir  markette gerçekleşti. Mehmet Yavlak ile boşanma aşamasındaki eşi 1 çocuk annesi Sümeyye Yavlak ile aralarında uzun süredir şiddetli geçimsizlik yüzünden çift arasında yine tartışma çıktı. Mehmet Yavlak, akşam saatlerinde eşinin çalıştığı zincir market şubesine geldi. Markete giren Yavlak, eşini  marketin  içinde bıçakla kovalamaya başladı. Büyük korku yaşayan kadın ile market çalışanları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp polise bildirdi.

İhbarla adrese çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Sümeyye Yavlak kendisini depoya kilitledi, öfkeli koca, deponun kapısını kırarak eşi Sümeyye Yavlak'ı defalarca kalbinden bıçakladı. Mehmet Yavlak, daha sonra elinde bıçakla kaçtı.

Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sümeyye Yavlak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, kaçan cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.