Yeni yılda Bangladeş Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek 18 adet Boran ile aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin ilk obüs ihracatı gerçekleşecek. MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürü Fatih Bulanık, "Dünyadan Boran'a çokça talep var. Bu silah, teker üzerinde atış yapabilme özelliğiyle konseptinde tek" dedi.

TSK ihtiyaçlarını öz kaynaklardan karşılamak için atılan yerlilik adımlarıyla, silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) helikopterlere, savaş gemilerinden zırhlı personel taşıyıcılara kadar birçok ürün ve bu ürünlerde kullanılan alt sistemler, farklı şirketler tarafından yerli olarak üretiliyor.

TSK tarafından kullanılıp sahada kendini kanıtlayan bu ürünler, başarılarıyla ihracatın yolunu da açıyor. Son yıllarda SİHA, savaş gemisi ve helikopter ihracatıyla da ön plana çıkan Türk savunma sanayisi, Cumhuriyet tarihinde ilk olacak bir ihracata hazırlanıyor. MKE A.Ş.'nin Çankırı Silah Fabrikası'nda üretilen, havadan taşınabilir 105 milimetre çekili obüs Boran, 2024'ün ilk aylarında Bangladeş ordusuna teslim edecek. Yapılacak 18 adetlik teslimatla, Cumhuriyet tarihinin ilk obüs ihracatı gerçekleşmiş olacak.

Beton Mikserinin Çarptığı Kadın Hayatını Kaybetti Beton Mikserinin Çarptığı Kadın Hayatını Kaybetti
Editör: Muhammed Özkan