Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi ve Teknopark İstanbul'un katkılarıyla Türkiye’nin ilk uydu kuluçka merkezi "Cube Beyoğlu" nun resmi açılışı yapıldı. Beyoğlu Mis Sokak'ta bulunan 5 katlı binada faaliyetlerine başlayan Cube Beyoğlu'nda , gençlere teknoloji tabanlı fikirlerini hayata geçirmeleri imkanı sağlanacak.

"Cube Beyoğlu" Türkiye’de teknik alt yapısı en güçlü olan Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni Beyoğlu’ndaki genç girişimcilerle buluşturacak. Merkez, teknoloji tabanlı girişimcilerin inovasyon, teknoloji ve girişimcilik alanlarında faaliyet göstermeleri için gerekli olan tüm kaynaklara erişim sağlayarak, Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak.

6441139050acca0cec4182356441139050acca0cec41823e

“3-4 ARKADAŞ BİRARAYA GELİP 100-200 MİLYON DOLAR HASILAT YAPAN ŞİRKET KURABİLİYOR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılışa TOGG makam aracıyla geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından karşılanan Bakan Varank açılışta bir konuşma da yaptı. Bakan Varank, “AR-GE ve inovasyon Türkiye’yi katma değerli kalkındırmanın anahtarıdır. İşte kuluçka merkezleri de aslında bizim teknoparkların dışında kurarak özellikle gençlerimizi bu süreçlere dahil etmek için şehirlerde kuluçka merkezleri kurma fikriyle attığımız bir adım. Bu fikri ilk olarak hayata geçirdiğimiz en güzel örneği de Beyoğlu’nda şu anda yaşıyoruz. İstanbul Teknopark şehirde kuluçka anlayışını Beyoğlu'nda "Cube Beyoğlu"  ile hayata geçirmiş olacağız. Bizim en önemli güvencemiz, en önemli dayanağımız kıymetli gençlerimizdir. Bugün gençlerin enerjisiyle, gençlerin vizyonuyla, gençlerin ortaya koydukları fikirlerle, projelerle Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor. Gencecik çocuklar üç  dört arkadaş bir araya gelip 100 milyon -200 milyon dolar hasılat, ciro yapan şirketler kurabiliyorlar. İnşallah biz buna devam edeceğiz. İşte bunlara devam ederken de en önemli merkezlerimizden bir tanesi "Cube Beyoğlu" olacak. Burada tematik kuluçka işleteceğimiz gibi aynı zamanda bir girişimcilik merkezini de hayata geçireceğiz" dedi.

Samsun'da İki Katlı Ev Yangında Kullanılamaz Hale Geldi Samsun'da İki Katlı Ev Yangında Kullanılamaz Hale Geldi

“BEYOĞLU TEKNOLOJİNİN MERKEZİ OLACAK"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise “ Beyoğlu bundan sonra teknolojinin merkezi olarak artık Türkiye’nin ve İstanbul’un bildiği bir nokta olacak. İlklerin şehri Beyoğlu sinemanın, tiyatronun aklınıza gelebilecek her türlü kültür sanat etkinliğinin bulunduğu yer Beyoğlu. Bugün ilk şehir içi kuluçka merkezini de Beyoğlu’nda açmanın büyük bir onurunu yaşıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek resmi açılış yapıldı. Bakan Varank ve beraberindekiler ‘Cube Beyoğlu’ndaki gençler ile sohbet de etti.

6441139050acca0cec418239