Elektirik Kablosu Düştü İnek Telef Oldu Elektirik Kablosu Düştü İnek Telef Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan verilere göre 22,23 ve 24 Temmuz'da Belgrad Ormanı'ndan 18 ton çöp toplanıldı.

İstanbul'da sıcak havalardan bunalan vatandaşlar hafta sonu piknik alanlarına akın ediyor. En çok ziyaret edilen alanlar arasında yer alan Belgrad Orman vatandaşların uğrak piknik alanlarından birisi vatandaşlar keyifli vakit geçirdikten sonra  piknik yapıp arkalarında koca bir çöp yığını bırakıyorlar.

Konteynerler yerine ağaçların altına bırakılan çöpleri toplamak ise belediye ekiplerine düşüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, 22 Haziran Cumartesi günü Belgrad Ormanı'na giren araç sayısı bin 364, pazar günü ise 3 bin 85 oldu. Belgrad Ormanı'ndan toplanan çöp miktarı ise cuma günü 4 ton 900 kilogram, cumartesi günü 6 ton 120 kilogram, pazar günü ise 7 ton olduğu ifade edildi.

Gördüğü manzaraya isyan eden vatandaşlardan Özcan Aydın şu ifadelere yer verdi: "Yoldan geçiyordum, ufak bir nefes alalım diye durduk ama her taraf içler acısı. Gerçekten içim acıdı, her taraf çöp içinde, keşke böyle bırakmasalar, duyarlı olsa insanlar. Nefes almak için 5 dakika saptık; 10 dakika oturamadık. Kokudan hemen geri gidiyoruz. Her taraf, çöpler, şişeler olduğu gibi bırakmışlar" ifadelerine yer verdi.

Editör: HABER MERKEZİ