TCDD Taşımacılık A. Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, “Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun öncülüğü ve vizyonuyla 8 istasyon ve 405 km hat uzunluğuna sahip Ankara – Sivas hızlı tren hattı için son günler! 2 saatlik seyahat süresiyle Ankara – Sivas hızlı tren hattı konforun yeni adresi olacak. Millete hizmet ulaşınca başlar” paylaşımında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu; Sivas'ı, Yozgat'ı, Kırıkkale'yi, Ankara'yı, Eskişehir'i ve Konya'yı İstanbul'a bağlayacak yüksek hızlı tren hattının Ramazan Bayramından sonra açılacağını belirtti. Geçtiğimiz haftalarda açılış tarihiyle ilgili 29 Nisan tarihi olarak sosyal medya üzerinden Sivas'tan bir paylaşım yapılmıştı.

Fatmanur Karadağ, Masa Tenisi Bölge Birinciliğinde Şampiyon Oldu Fatmanur Karadağ, Masa Tenisi Bölge Birinciliğinde Şampiyon Oldu

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bayramdan sonra Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle seyahat başlayacak. Ankara-Sivas YHT hattı 400 kilometre uzunluğunda. Bu hat bittiğinde Sivas'ı, Yozgat'ı, Kırıkkale'yi, Ankara'yı, Eskişehir'i, Konya'yı İstanbul'a bağlamış olacağız. Devam eden yatırımlarla aslında Türkiye'yi her tarafa bağlamış olacağız. 400 kilometrelik hattın içinde 49 tane tünel, 49 tane de viyadük var. Hızlı tren hattı Bakü'ye kadar uzanacak. Ankara-Sivas YHT hattı Ramazan Bayramı'ndan sonra açılışını yapacağız. Bayramdan sonra Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle seyahat gerçekleşmiş olacak" dedi.