Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan yaptığı konuşmada müjdeyi verdi. Arslan “Girişimlerimiz sonucu Makine Fabrikamızın Müdürlük statüsünde çalışacağı müjdesini çalışanlarımız ile çifte bayram müjdesi olarak paylaştık. Tokat’ımız, tüm ilçelerimiz, hemşehrilerimiz, memleketimiz ve milletimiz için hep daha fazlasını yapabilmek en büyük hedefimiz oldu ve olmaya devam edecek”dedi.

Şekir-İş Sendikası Başkanı Nurullah Alpat  teşekkür ederek başladığı konuşmasına “Sayın Vekilimi, İlker başkanımla beraber biraz yorduk,  Sayın vekilim bu fabrika Erzincan'dan sonraki tek fabrika bu fabrika kapanmasın, biz memleketimizde, çalışmak burada ölmek istiyoruz diye gece bir buçukta konuştum. Allah razı olsun bizi dinledi, Turhal’ın derdi ile dertlendi,  bayramdan önce aradı ve gözümüz aydın Makine Fabrikamız açılıyor dedi. Hepinizin huzurunda vekilime, bize iki Bayramı yaşattığı için kendisine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Fabrika müdürlüğümüz geri geldi, fabrika müdürlüğümüz onaylandı. Süreç çok iyi ilerliyor, yeni elemanlar alacağız, özelleşmeden sonra diğer fabrikalara giden personelimiz inşallah fabrikamıza geri dönecek başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vekilim, bir de bizim fabrikamızda 12 ay çalışan taşeronlar var, kadroları alamadılar, şu an özelleştirmeden çıktık Tarım Bakanlığı'na bağlandık.  Taşeron işçilerimize kadro müjdesini  bekliyoruz” diye beklentilerinin olduğunu söyledi.

Daha sonrasında, Ak Parti Turhal ilçe Başkanı Yusuf Karakoyun ise konuşmasında  “Kıymetli arkadaşlar, derdimiz Turhal'ın ekmeğini büyütmek, bu ekmeği paylaşmak.  Turhal'da ne kadar çok istihdam olursa, o kadar mutlu oluruz. Biz Turhal'a spor salonları, okulları Turhallılar için yapıyoruz. 62 bin nüfusumuza hizmet edecek altyapı oluşturuyoruz. Başkanımı söylediği gibi 2 bayramı bir arada yaşıyoruz bu gün. Ama biz siyasetçiler olarak, 14 Mayıs'ta da hep beraber inşallah 3. Bayramı da yaşayacağız.  14 Mayıs seçimleri,  Turhalımız için, Türkiyemiz için, hepimiz için çok önemli desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Turhal belediye Başkanı İlker Bekler, ise konuşmasında, Makine Fabrikası Müdürlüğü konusunda mutluluğunu ifade ederken ‘Sağdan sola çevirdiğim zaman başımı beraber yaşadığım sevgili hemşerilerimi görüyorum. Böyle güzel haberi sizlere vermekten Allah'a hamd ediyorum. Evet yorulduk, bekledik ama güzel neticeler aldık. Turhal'ın değeri olan makine fabrikamızı bu gün geri aldık. Bu fabrikamızın, Turhal’a daha fazla katkı sağlaması için, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Memleketimizin çocuğu olan Milletvekilimiz Mustafa Arslan'ın gayretlerinden dolayı huzurlarınıza teşekkür ederim, vekilim detayları açıklayacak”diyerek sözü Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’a bıraktı.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşmasına, öncelikle herkesi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum  ” Allah böyle güzel konuları konuşmayı, müjde vermeyi nasip etti.  Fabrika ile alakalı neler yapılabiliriz diye girişimlerimiz oldu. Çok şükür sonuç aldık, önümüzdeki günlerde daha çok böyle toplantıları çoğaltırız, müjdeler verir, istihdamdan konuşuruz.  Şimdi gelelim Turhal Makine Fabrikası Müdürlüğüne. Buranın modernizasyonunu ve daha fazla istihdam sağlaması için görüşmelerimiz devam ediyor.  Bu fabrika,  Ülkemizde önemli bir sanayi kuruluşlarından biri olması için gayret gösteriyoruz. İnşallah burayı daha büyütürüz, burada Turhal’a daha fazla katkı sağlaması için toplantılar yaparız.  Milletimiz, bize 5 yıllık bir vekâlet verdi. Allah'a şükürler olsun ki,  5 yıllık süreci, hem Tokat’ımıza hem Turhal’ımıza yüzümüzün akıyla güzel hizmetler yaptık.  Tokat’ımıza ve Turhal’ımıza da güzel yatırımlar yaptık ve devam ediyoruz.  Ankara'ya gittiğimizde başkanın söylediği, personel ile alakalı çalışmalarımızı yapacağız,  kadro alamayan arkadaşların durumunu da not aldık. İnşallah Genel Müdürümüzle de görüştükten sonra, buradan giden personelimizi geri getireceğiz ve yeni personel alarak istediğimiz sayıya ulaşacağız”dedi.

Şenyurt’ta yapılacak olan mühimmat fabrikasına da değinen Arslan “Bunun yanında Turhal'a daha yeni bir yatırım daha yapıyoruz, Şenyurt’a Mühimmat Fabrikası. Şu anda Millî Savunma Bakanlığından üretim izinleri alındı.  Çevre Şehircilik Bakanlığından fabrika arsa işlemleri tamamlandığı zaman, hemen temel atma töreni yapacağız. İlk kademede 120-150 kişi çalışacak. Eğer yatırımcının söylediği gibi olursa, hedefler tutturulursa,  2028 yılın, 5 yıl içerisinde 1.200 kişi çalıştıracak. Biz bu hedeflerin gerçekleşmesi için siyasetçiler olarak devlet olarak her türlü desteği vereceğiz” diye yatırımcının yanındayız diye söyledi.

Arslan, Ak Parti tarafından Kazova”ya yapılacak basınçlı su sitemine değinirken “Bunun yanında, Kazovanın sulanması için çalışıyoruz, hepimizin bir tarafı köye dayanıyor nihayetinde.  260.000 dönümlük bir kapalı sulama için projeyi ihale ettik, bunun yapım işinide yapacağız. Kazova'nın tamamını kapalı sulamaya alıyoruz. Basınçlı sulama yani akıllı sulama olacak. Sulama yaparken kredi kartı gibi ne kadar sulama yaparsan o kadar ücret ödeyeceksiniz.  260.000 dönümü basınçlı su ile sulayacağız.  Kazovamıza basınçlı sulama yatırımın yaklaşık maliyeti 3,5 milyar lira. Yazıtepe Turhal Barajı'nın sulama ihalesini yapıyoruz. Bu projemizde 1,5 milyar lira.  Bu da, Turhal'dan Kemalpaşa Beldesine kadar kalan üstleride kalan tüm araziyi sulayacak.  44.000 dönümlük bir alanı bu şekilde sulayacağız’ diye Tokat’ta ki ekili alanları basınçlı su ile buluşturacağız müjdesini veri.

💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar 💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar

Turhal’a 1500 kişilik fabrika kurulacağını söyleyen Vekil Arslan’ Turhan Belediyemizin ortaklığında bir fabrikamızıda yapıyoruz 1.500 kişilik bir Tekstil yatırım yapılıyor Turhal’a.   Biz, İlker başkanımla birlikte, Turhal'a nasıl yatırım yaparız, nasıl istihdam sağlarız, Turhal’ı nasıl geliştiririz onun çalışmasını beraber yapıyoruz. Diğer alanlarda da yatırımlarımız devam ediyor.  Son 5 yılda Tokatımızın genelinde 40 katrilyonluk yatırımımız var. Yani şimdi birileri konuştuğu zaman milletvekillerimiz ne yaptı diye soruyorlar. Tokat’ımızın geneli dağınık olduğu için arkadaşlar göremiyor, arkadaşlar bilirler biz Tokat'ın her tarafına yatırım yapıyoruz. Benim gitmediğim bir yer kalmadı, dokunmadığım hiçbir alan kalmadı. Mesela;  10 Mayıs'ta Zilemize de, 40 milyarlık Çekerek 2 Etap sulama ihalesini yapacağız. İhale bedeli 3 milyar lira.  Sadece mart ayında planladığımız sulama ihalelerinin bedeli 15 milyar liraydı. Depremden dolayı biraz ertelendi, şu an yeni yeni bu planlar gerçek oluyor. Depreme rağmen tüm Türkiye'mizde olduğu gibi Tokat’ımızda yatırımlarımız devam ediyor. İnşallah eğitim yatırımlarımız, kültür yatırımlarımız, ulaşım yatırımlarımızın hepsi devam ediyor. Biraz önce çarşıda gezerken hemşerilerimiz Samsun Sivas yoluyla alakalı seferlerin neden başlamadan sordular. Samsun Sivas seferlerimiz Bakanımızın onayında,  biz vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Onlar için varız.  Seçime gidiyoruz, Tokat’ımıza güzel işler yaptık, güzel işlerin devam etmesi için, güzel yatırımların devam etmesi için, kardeşlik ortamı devam etmesi için, destek ve dualarınızı bekliyorum. Bizim görevimiz, size hizmet etmek. Cumhurbaşkanımızın 21 yılda ki desturu milletimize hizmet etmekti.  Biz de onu örnek aldık,  Tokat’ımızın ekmeğini nasıl büyütürüz,  yaşam kalitesini nasıl geliştiririz,  ara vermeden devam ediyoruz. Destekleriniz için teşekkür ediyorum, fabrikamız hayırlı olsun,  daha güzel müjdelerle bu fabrikalarda toplantılar yapmaya, yeni müjdeler vermeyi Allah bize nasip etsin” diyerek destek istedi.

342469916_910151126903219_5415760630772548229_n343178985_6052554858185189_4528363125479749027_n343332712_1268362443756790_6306675324309747096_n343231740_6081011145318087_3698609473843390852_n