Kantar Köprüsü yakınlarında meydana gelen olayda, bir avcının tüfeğinden çıkan kaza kurşunu, arkadaşının hayatını kaybetmesine neden oldu.
Traktör Üzerinde Gelen Ölüm
Edinilen bilgilere göre olay, dün akşam saatlerinde kırsal arazide yaşandı. Aralarında V.Ç (46)’ın da bulunduğu bir grup arkadaş, tavşan avlamak üzere bölgeye gitti. Av grubu arazide ilerlediği sırada, gruptaki bir şahsa ait tüfek henüz belirlenemeyen bir sebeple aniden ateş aldı. Silahtan çıkan saçmalar, o esnada traktörün üzerinde bulunan ve çevre gözetlemesi yapan V.Ç’a isabet etti.
Ekipler Seferber Oldu Ama Kurtarılamadı
Silah sesinin ardından arkadaşlarının kanlar içinde kaldığını gören diğer avcılar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye kısa sürede jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak olay yerine ulaşan sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde, talihsiz adamın olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Soruşturma Çok Yönlü Devam Ediyor
V.Ç’ın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından Batman Asri Mezarlığı’na getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayın ardından jandarma ekipleri, silahtan çıkan kurşunun hangi tüfekten ve ne şekilde ateşlendiğini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Grupta bulunan tüm şahıslar, ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Silahın emniyet kilidinin açık olup olmadığı ve ihmal unsurları üzerinde durulurken, olayla ilgili başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülüyor.




