Cumhuriyet Başsavcılığı, O.K. hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Olay, 1 Eylül saat 22.00 sıralarında Muslihittin Mahallesi’nde meydana geldi. Şapkalı iki kişi, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın ailesinin yaşadığı birinci kattaki evin balkonuna molotofkokteyli attı. Çevredeki vatandaşlar yangını söndürürken, ihbar üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi.

Şüphelilerin Eşyaları Park Yanında Bulundu

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, siyah giyimli iki kişinin molotofkokteyli hazırlayıp balkona attıktan sonra olay yerinden kaçtığı görüldü. Şüphelilere ait bazı eşyalar, yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Güneş Evi Parkı yakınlarında bir evin bahçesinde bulundu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Domuz Sürüsü Köy Yakınlarında Görüntülendi
Domuz Sürüsü Köy Yakınlarında Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Saldırganlar Kısa Sürede Yakalandı

Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Y.D.K., saat 02.00 sıralarında Kent Meydanı’nda, M.C.Ç. ise saat 04.15’te evinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, "Kasten yangın çıkarma suretiyle mala zarar verme" ve "Nitelikli hırsızlık" suçlamalarıyla tutuklandı. Saldırganların, bir zincir marketten 5 kolonya şişesi çaldıkları da tespit edildi.

Talimat Yurt Dışından Geldi

Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin banka hareketleri, sosyal medya yazışmaları ve telefon görüşmelerini inceleyerek, saldırı talimatının yurt dışında yaşayan ve çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan O.K. tarafından verildiğini ortaya çıkardı.

O.K. hakkında kırmızı bülten çıkarılırken, olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA