Artova Belediyesi ve Esnaf Toplandı, Geleceği Birlikte İnşa Edecekler Artova Belediyesi ve Esnaf Toplandı, Geleceği Birlikte İnşa Edecekler

Şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunan Tarihi Esvap Çayı mesire alanında yapılacak Kentpark projesi çalışmaları hızla devam ediyor. 60 bin metrekarelik Esvap Çayı piknik alanı, bölgenin en büyük mesire alanı olması planlanıyor. Esvap Çayında yaklaşık bin metrekarelik bio gölet, kamelyalar, macera park, engelsiz park, piknik ve barbekü alanları, kapalı kolaylık tesisleri, nostaljik köprü, zipline, çocuk oyun gurupları, endemik meyve üretim merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ve süs bitkisi yetiştirme alanları yapılması hedefleniyor.

Çalışmaları takip eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, bölgenin en güzel ve prestijli parkını yapacaklarını ifade ederek, “Esvap Çayı oldukça sulak ve mikro klima etkisi olan verimli bir bölge. Üstelik bu alanda tüm Zile’lilerin anıları var. Kent Parkımızın tamamlanması ile burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık. Zile’mize hayırlı olsun” dedi.