Tokat'ta Hastaneye Kemik Kırığı ile Gelen Kadınların Yarısından Fazlası Ev İçi Şiddet Kurbanı Tokat'ta Hastaneye Kemik Kırığı ile Gelen Kadınların Yarısından Fazlası Ev İçi Şiddet Kurbanı

Tokat İstişare Heyeti ile düzenlediği toplantıda Tokat’ın tarımından, turizmine, sanayisine kadar birçok konuda istişarelerde bulunuldu. Geçtiğimiz 9,5 yılda yaptıkları proje ve hizmetleri anlatan Başkan Eroğlu, Tokat’ın gelecek vizyonu açısından değerli gördükleri kentsel dönüşüm, sosyal konut, istihdam gibi konularda hazırladıkları projelerini anlattı.

Toplantının soru-cevap bölümünde merak edilen konulardan biri olan Tokat Belediyesinin güncel mali durumu ile ilgili soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Tokat Belediyemizin bu seneki bütçesinin 925 milyon ile 1 Milyar Türk Lirası arasında gerçekleşmesini bekliyoruz. Buna karşılık belediyemizin borcunun 77 Milyon Türk Lirası olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

2014 yılında göreve geldiklerinde de mali bakımdan iyi bir tablo olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, önceki dönem Belediye Başkanı Adnan Çiçek’e teşekkür ederek “ 2014 yılında göreve geldiğimizde belediyemizin yıllık bütçesi 92 Milyon Türk Lirası, borcu 37 Milyon Türk Lirası civarındaydı” dedi.

Belediyelerin bütçelerinin % 150 kadar borçlanmasının makul karşılandığını belirten Başkan Eroğlu “Buna karşılık bizim borcumuz bütçemizin sadece % 7’si kadar bir miktardır. Elimizde buna yönelik bir veri analizi yok fakat öyle tahmin ediyorum ki; Türkiye’de borcu en az olan belediyelerden ilk beşte yer alabileceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Kanal Tokat için İller Bankasından çektikleri 12 Milyon Türk Lirasından başka kredi çekmediklerini ifade eden Başkan Eroğlu “Hâlihazırdaki borçlarımız devam eden çalışmalar ile ilgili müteahhitlere olan 45-50 Milyon Türk Lirası, SGK ve Maliyeye olan ve diğer küçük borçlardan ibarettir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ