İddiaya göre, aç kalan bazı köpeklerin bir başka köpeği parçalayarak yediği ileri sürüldü. Olayın ardından bir hayvansever tarafından kaydedilen görüntülerde yerde parçalanmış bir köpeğin olduğu görülürken, bu görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu görüntüler üzerine inceleme başlattığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, Doğal Yaşam Alanı’nda yaşandığı öne sürülen olayla ilgili servis edilen videoların titizlikle incelendiği belirtildi. “Hepimizi derinden üzen bu görüntülerle ilgili başlattığımız soruşturma devam ediyor” denilen açıklamada, hayvan hakları ve etik sorumluluk anlayışının belediyenin temel ilkeleri arasında olduğu vurgulandı.

Belediye açıklamasında, yaşanan olayın tüm yönleriyle araştırılacağı ve sorumluların tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi. Hayvanların yaşam hakkının korunmasının en önemli görevleri olduğunun altı çizilirken, barınaklarda hayvanlara güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlanmasının zorunlu olduğu kaydedildi. Bu nedenle hem idari hem de hukuki süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütüleceği ve kamuoyunun sonuçlar hakkında bilgilendirileceği aktarıldı.

Öte yandan, olayın gerçek nedeninin belirlenmesi için barınaktaki beslenme koşulları, bakım düzeni ve gözetim mekanizmaları da mercek altına alınacak. Yetkililer, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını ve barınakların denetimlerinin artırılacağını belirtti. Kamuoyunda geniş yankı bulan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Kütahya’da Hafriyat Kamyonu Kazasında 1 Ölü
Kütahya’da Hafriyat Kamyonu Kazasında 1 Ölü
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA