İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, özel aparat kullanarak tilkiyi bulunduğu yerden çıkardı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen hayvan, kurtarma çalışmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Aniden Yola Çıkan Tilkiye Otomobil Çarptı

Olay, dün gece saatlerinde Edremit ilçesindeki Ülkü Yolu üzerinde, Grand Dallas mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yol üzerinde seyir halinde olan 06 ED 9657 plakalı otomobilin önüne aniden bir tilki çıktı.

Sürücünün çarpmasıyla tilkinin başı, otomobilin ön kısmında bulunan panjura sıkıştı. Hayvanın araçta mahsur kaldığını fark eden sürücü, vakit kaybetmeden itfaiye ekiplerine haber verdi.

İtfaiye Ekipleri Özel Aparatla Kurtardı

İhbarın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, tilkinin zarar görmemesi için dikkatli bir çalışma başlattı. Otomobilin ön panjuruna sıkışan hayvanı bulunduğu yerden çıkarmak için özel bir aparat kullanıldı.

Ekiplerin kontrollü müdahalesi sonucunda tilkinin başı sıkıştığı bölümden çıkarıldı. Kurtarma çalışması sırasında hayvanın daha fazla zarar görmemesi için özen gösterildi.

Tilki Yeniden Doğal Yaşam Alanına Bırakıldı

İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan tilkinin genel durumunun iyi olduğu belirlendi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması üzerine tilki, kurtarma işleminin tamamlanmasının ardından yeniden doğal ortamına bırakıldı.

5’inci Kattan Düşen Acil Tıp Teknisyeni, Hayatını Kaybetti
5’inci Kattan Düşen Acil Tıp Teknisyeni, Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Olay, yaban hayatının korunması ve trafikte seyreden sürücülerin özellikle gece saatlerinde yola çıkabilecek hayvanlara karşı dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: DHA