Rusya vatandaşı turist D.K.’nın çantasında bulunan 25 bin Euro’nun çalınmasıyla ilgili olarak Cezayir uyruklu iki şüpheli yakalanırken, çalınan para eksiksiz şekilde ele geçirilerek sahibine teslim edildi. Olay anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, 28 Ocak tarihinde Bakırköy’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Rus uyruklu turist D.K., bir kafeteryada bulunduğu sırada çantasındaki 25 bin Euro’nun çalındığını fark ederek polise başvurdu. Şikâyet üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, iki şüphelinin mağdurun yan masasına oturduğunu ve ellerindeki montları perdeleme yöntemi olarak kullanarak hırsızlığı gerçekleştirdiğini tespit etti. Profesyonel bir şekilde hareket eden şüphelilerin, olay sonrası hızla bölgeden uzaklaştıkları belirlendi. Kamera kayıtlarından kimlikleri tespit edilen zanlıların yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Otobüste Epilepsi Nöbeti: Yolcu Düşerek Yaralandı
Otobüste Epilepsi Nöbeti: Yolcu Düşerek Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Yapılan takip sonucu şüphelilerin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ülkeden ayrılmak üzere oldukları belirlendi. Polis ekipleri tarafından havalimanında düzenlenen operasyonla Cezayir uyruklu M.O.M. (42) ve B.A. (57) gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında ve eşyalarında, çalınan 25 bin Euro nakit para da ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan B.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.O.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen 25 bin Euro, gerekli işlemlerin ardından Rus uyruklu turist D.K.’ya teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA