Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu üzerinden organize suçlarla mücadele çerçevesinde 8 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bu operasyon, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı tarafından koordine edilirken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, 'Bulutlar' olarak adlandırılan, liderliği Özgür Bulut tarafından yapılan organize suç örgütü üyelerine karşı 'Kafes' adlı operasyonu gerçekleştirdi. Bu operasyonlar, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi ve sonucunda 25 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda yapılan aramalarda ise 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler, çeşitli suçları işleyerek haksız kazanç elde etmek amacıyla suç örgütünü kurmak, kasten yaralama, nitelikli yağma, şantaj ve rüşvet gibi suçları işlemişlerdir. Özellikle eğlence mekanlarının sahte koruma ve güvenlik hizmetleri sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri, suç örgütü üyelerinin silahlı saldırılar düzenledikleri ve alacak verecek konularında arabuluculuk yaparak örgüte maddi destek sağladıkları tespit edilmiştir. Bu faaliyetler, kamu güvenliği ve barışını ciddi şekilde tehdit etmiştir.

Korhan Berzeg Arama Çalışmaları Sürüyor: 316'ncı Gün Korhan Berzeg Arama Çalışmaları Sürüyor: 316'ncı Gün

Operasyonu yöneten polis ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah sizi korumaya devam etsin. Milletimizin duaları hep sizinle. Hiçbiriniz Türk yargısından kaçamayacak. Sabahın erken saatlerinde ve gün batarken dahi, her zaman yakından takip edeceğiz" dedi.