Mahkeme Başkanı Uzun Namlulu Silahları Sordu; Ayhan Bora Kaplan, ‘Burada Söyleyemem’ Dedi Mahkeme Başkanı Uzun Namlulu Silahları Sordu; Ayhan Bora Kaplan, ‘Burada Söyleyemem’ Dedi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; afet bölgesindeki sanayi tesislerini incelemek üzere Kahramanmaraş'ta bulunan Bakan Varank, Elbistan'daki kriz merkezi ile konteyner kent ziyaretinin ardından Yeniden Hayat Lokantası'nda depremzedeler ile bir araya geldi. Depremzedelerin Yeniden Hayat'ta dostluğu ve kardeşliği paylaştığını söyleyen Varank, "Önümüz ramazan. Herkes elinden geldiğince depremzede kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışmalı. Onların gönlünü almak, bir tebessüm etmek bile onlar için değerli" dedi.

Felaketinin ardından bölgeye giden şef Ömür Akkor da depremin ikinci günü lokantayı açtıklarını anlatarak, "Buranın önünden geçiyorduk. Burayı bir lokanta haline getirmek nasip oldu. 5 tane lokantacı arkadaşız, hiçbir bağış kabul etmiyoruz. Hepimiz 30 yıldır bu mesleğin içindeyiz. Ne kazandıysak doğru harcayacak yerdeyiz. Her gün lokantada yaklaşık 10-12 bin kişiyi ağırlıyoruz. Yemek bir bahane ama bir kahve içmek, çay içmek, insanlara sarılmak, dertleşmek, bazen kucaklaşıp ağlaşmak bizi de bambaşka insan yaptı" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim